Gravid i vecka 37

  Nu är det mindre än en månad till BF. Det känns ungefär som världens längsta evighet, men det går ju faktiskt framåt ändå. Veckan som varit har faktiskt varit förhållandevis bra! Vi har hållit oss friska, och dessutom har vi fått sova en hel del på nätterna.

  Sluta med välling på natten

  Vi har inte riktigt orkat diskutera med Freja om att det inte är så lämpligt att dricka välling när man vaknar på natten, även om vi gjort försök med tunnare välling så att hon inte ska vakna och vara hungrig. Men nu förra veckan tyckte jag att det var dags, med förhoppningen att vi kanske kan få fler nätter där hon inte vaknar och bara behöva hantera ett vaket barn om nätterna. Och det har faktiskt gått ganska bra!

  Jag förvarnade henne en dag i förväg och sa att jag skulle hjälpa henne att träna på att inte dricka välling på natten eftersom det bara är små barn som gör det, och hon är ju två år och stor nu. Sen satte jag en mental gräns för mig själv – första natten var det ingen välling innan klockan 03, sedan 04 natten efter osv. Och det tog nog faktiskt bara en natt av att jag väntade med henne innan hon köpte det, och sov till 06 två nätter i rad!

  De senaste nätterna har hon vaknat igen framåt morgonen och vill komma in till oss och sova, men hon somnar om på en gång så det får hon så gärna. Det hade ju dock varit trevligt om jag hade fått sova på min plats istället för mitt i sängen, det är sjukt svårt att krångla mig upp för att gå på toaletten. Men man kan inte få allt här i världen.

  Den stora tröttheten

  Fy vad trött jag är. I söndags kom några av våra vänner på födelsedagsfika för mig och jag har fortfarande inte hämtat mig. Det var så himla kul att se dem, och att få till för första gången att ses 4 stycken familjer som har barn i ungefär samma ålder.

  Men det är liksom så det är nu, jag måste vila ordentligt både före och efter när vi ska träffa folk och jag är nog långt ifrån det roligaste sällskapet. När jag är ensam på dagarna sitter jag bara i soffan, stickar, kollar på serier och väntar på att klockan ska bli dags för den dagliga utmaningen att hämta Freja på förskolan. Jag längtar så sjukt mycket efter att kunna komma ut och röra på mig lite så jag kan fylla på med energi.

  Det är också riktigt tufft mentalt att liksom inte bidra någonting till världen. Idag är första dagen jag har kunnat sova en stund på dagen, för jag tycker vanligtvis att sånt känns så extremt slösigt med tid. Tid som man kan ha till att åstadkomma saker. Men jag har börjat inse att jag ändå inte riktigt gör något av värde, så jag kanske ska försöka vila mer ändå. Som nån himla tönt som inte orkar något…

  Förberedelser för bebis

  Jag har börjat dricka hallonbladste. Det ska ju vara bra för att underlätta förlossningen och jag fick en förpackning av en vän som fick barn för ett tag sedan så jag tänkte att det ju inte skadar att testa. Det kommer ju inte gå att veta om det har någon effekt, men varför inte liksom.

  Vi har tvättat alla bebiskläder och lagt in dem i garderoben i barnrummet. Dom är så små! Freja har lagt beslag på en mössa som hon krånglar på huvudet titt som tätt, det ser asroligt ut.

  BB-väskan är inte packad. Jag tror att jag har bett Jonas att ta upp en väska från förrådet så att jag kan börja, men det är möjligt att jag drömt det. Jag har också insett att vi ju behöver ha en väska till Freja packad ifall hon ska åka iväg och sova någon annanstans. Yikes! Vi har inte riktigt hunnit prata igenom hur vi ska göra med logistiken kring förlossningen, det är nog dags att göra väldigt snart.

  Jag beställde ett paket blöjor i strl 2 igår. Vi bor så nära affären så jag tycker inte vi behöver bunkra så jättemycket med sånt, men nu kommer vi ha hemma i alla fall så det inte blir panik. Vad behöver man mer? Amningsnappar, en liten nappflaska och en tetra ersättning behöver vi nog ha hemma så vi slipper hamna i någon sorts hungerkris. Kommer knappt på något annat – jag är verkligen så helt otroligt lugn den här gången och tänker att det ger sig efterhand.


  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.