Äppelsvarv – recension

  Jag har velat ha en äppelsvarv hur länge som helst – men Jonas har varit väldigt bestämd på att jag inte får köpa fler fruktgrejer sedan jag kom hem med melonskäraren. Han gjorde dock misstaget att be mig köpa hans pryl till vårt årliga julklappsspel med släkten, så där såg jag min chans! När det väl kom till kritan så vågade jag dock inte mygla till mig svarven utan fick istället se den åka hem med min kusin.

  Ödet har ju dock ett sätt ibland att lösa såna här grejer, och min kusin med familj gillade svarven så mycket att de hade med sig en till oss när de kom hit nästa gång. Som födelsedagspresent till Jonas. Hehe.

  Så nu har vi den och till och med Herr Skeptisk har erkänt nyttan. Den är faktiskt sjukt bra, speciellt om man äter mycket äpplen. Det gör inte vi riktigt just nu, men med tanke på hur mycket äpple Freja satte i sig när hon var lite mindre misstänker jag att vi kommer få stor nytta av den här om några månader.

  Väldigt lätt att använda, bara spetsa fast äpplet med skal och kärnor och allt och snurra på handtaget så får du en spejsig äppelspiral. Den jag köpte var från Clas Ohlson och det tror jag att den vi fick också är.


  Slutsats och betyg

  Gör precis vad den utlovar och är väldigt smidig. Det är ju en pryl till att förvara men jag rekommenderar den till alla som skalar minst ett äpple om dagen.

  Idé

  Pris

  Nytta för oss


  2 kommentarer till “Äppelsvarv – recension”

  1. Alltså jag älskar hur du fick hem den till er trots frukttillbehörsstopp! 🙂 Det ser väldigt fiffigt ut! Nu är Fiona bestämd på att jag inte ens får fundera på att dela äpplet men jag ser framför mig att hon skulle tycka det va minst lika kul att svarva äpplen som det ser ut att vara! Jag blev typ hooked, direkt, och vi har alldeles för många köksprylar. men ingen äppelsvarv… 😉

  2. Beautiful Life

   Haha! Härlig väg svarven tog innan den äntligen hittade hem till er! Jag köpte min för många år sedan när jag skulle göra äppelmos men inte hade någon passertillsats och ville skära mycket äpplen i mindre bitar på ett snabbt sätt. Nu älskar jag den! Använde den i somras till mitt kryddiga äppelmos som jag sedan mixar med mixerstav. Jag köpte också en svamptork förra året och då har jag använt äppelsvarven till att få bra storlek till äppelbitarna som jag torkar i torken!

  Kommentarer är stängda.