BB-väskan packlista

  Sent omsider tog jag tag i det där med BB-väskan, och nu står den här packad och redo för avfärd. Jag ska väl villigt erkänna att innehållet inte är sådär himla genomtänkt, men jag känner mig ändå rätt trygg med att jag kommit ihåg det viktigaste. Det här har vi packat:

  Kläder till bebis. Jag tog de 4 minsta pyjamasarna, vilket också råkade vara de med fötter på. Så himla praktiskt att slippa strumpor på nyfödingar. Freja hade i stort sett på sig samma pyjamas hela tiden förra gången, så jag tog med lite ombyte bara ifall det sker några olyckor.

  Mössor till bebis. Högg några stycken som såg ut att vara såna som vi använde när Freja var nyfödd.

  Overaller till bebis. Vi har en tunn fodrad overall som Freja hade när hon åkte hem (alldeles för stor var den!), och nån fleecedress som vi kan ta om det är lite varmare. Vi ska ju bara åka bil så det känns inte som vi behöver ha en full vintermundering.

  Världens minsta Freja i bilen hem från BB.

  Världens minsta Freja i bilen hem från BB.

  Filtar. Vi använde så himla mycket såna tunna bebisfiltar första tiden med Freja, så nu får det hänga med några stycken till förlossningen. Perfekta när man vill ligga hud mot hud.

  Kläder till mig. Leggings, haremsbyxor, amningslinne, lång kofta, sockar, strumpor och trosor.

  Kläder till Jonas. Är inte helt hundra på vad han packat, men jag tyckte mig se mjukisbyxor, T-shirt, underkläder och en varm tröja.

  Laddare till telefonen. Det här är faktiskt det enda som jag verkligen vill komma ihåg. Allt annat känns som att det kommer lösa sig, men jag vill ju dels kunna ta bilder och dels ha något sätt att ha kontakt med omvärlden. Det vore inte speciellt kul att vara utan telefonen.

  Amningsinlägg. När vi köpte hem tygblöjor passade jag på att klicka hem de här i bambu som får följa med i väskan.

  Kamera. Jag försöker vara duktig på att lägga ned systemkameran i väskan nu så fort jag inte använder den så att vi har en chans att få med oss den. Missar vi så är det ju inte hela världen, men det blir så väldigt bra bilder med den så det vore kul.

  Hygiengrejer. Tandborste, tandkräm, lite smink, hårsnoddar.

  Vattenflaska. Jag minns det som att jag drack sjuka mängder vatten förra gången och att Jonas var beredd med vattenflaskan hela tiden, så en sån får åka med den här gången också.

  Packad och klar!

  Packad och klar!

  Babynest och amningskudde. Jag hade så himla ont i ryggen i början efter att Freja föddes, jag hade verkligen haft nytta av amningskudden då. Och nestet bodde hon i de första månaderna, så det får också följa med.

  Det var nog det hela tror jag. Kanske att vi kompletterar med något ätbart, och så kommer jag säkert slänga med mer kläder till mig – vill inte göra det riktigt än eftersom jag har så begränsad garderob.

  Den här gången hoppas jag på att få åka hem så fort som möjligt, så jag vill inte släpa med mer än nödvändigt. Och skulle vi bli kvar så känner jag mig helt bekväm med att Jonas åker hem till Freja och kan hämta saker då.

  Ni som också packat, vad har ni med er? Ni som redan har barn, vad var er bästa grej att ha med?

  2 kommentarer till “BB-väskan packlista”

  1. Nu sist så hade jag packat för mycket och hälften var onödigt 🙂 Trots att det var tredje barnet så är det svårt att veta, speciellt när det var flera år mellan. Men det är inte mycket som behövs och det finns alltid möjlighet för partnern att isåfall fixa i efterhand om det skulle vara nåt som saknas om man inte har lång väg hem.

   1. Carin H Brander

    Det känns lite som att man alltid packar för mycket 🙂 Nu tycker jag ändå vi bara har med det allra viktigaste, det blir spännande att se vad vi använder!

  Kommentarer är stängda.