Första dagen hemma

  Plötsligt händer det ju, hon kom till slut det lilla pyret. Även om hon var sen så är hon förlåten, för det var en i stort sett perfekt förlossning. Och det allra bästa är att vi fick åka hem redan igår, 6 timmar efter att hon föddes.

  Jag är så tacksam att få ha de här första dygnen hemma där vi är bekanta med allt och bara behöver förhålla oss till det nya lilla livet.  Med Freja bodde vi fyra dagar på patienthotellet och det var faktiskt inte så kul. Nu kan vi äta vid vårt matbord, hänga i vår soffa, duscha i vår egna dusch och sova i vår säng. Och framför allt så kan vi bekanta oss med Ellen på vårt sätt, utan att någon annan lägger sig i.

  Det är såklart så stor skillnad när det är andra barnet. Vi kan det här med att byta blöja och klä på kläder. Och så vet vi att det inte är livshotande varje gång hon gnyr lite vilket gör det väldigt mycket lättare. Det känns mycket mer avslappnat nu. 

  Jag mår oförskämt bra, förutom att jag förutspår enorm sömnbrist framöver. Den här lilla damen verkar må bäst när hon får vara nära och trivs inte riktigt med att ligga själv. Så jag planerar att lära mig sova på kommando nu och prioritera sovandet högt. 

  Här på bloggen blir det lite blandat innehåll framöver (det är det väl i och för sig alltid…). Jag har gett mig katten på att köra Blogg100 i mål så jag har lite inlägg förberedda för det. Och så hoppas jag hitta lite tid att blogga mer när vi kommit in lite i rutinerna. 

  En taggad Ellen beredd att åka hem! 

  En taggad Ellen beredd att åka hem! 

  4 kommentarer till “Första dagen hemma”

  1. Jag tänker mig att det mesta blir enklare gång nummer två, och just med en bebis så måste det definitivt vara så! När jag fick upp Fiona på bröstet första gången så ville jag nästan inte hålla henne för jag visste inte hur man gjorde och jag var kroniskt rädd att allt jag gjorde var fel. Nu kan jag nästan se framför mig att jag faktiskt skulle vara avslappnad och typ enbart njuta om vi fick ett barn till 🙂 Och vad roligt att höra att förlossningen gick bra! Heja er!

  2. Vi älskade bubblan på patienthotellet första gången, med barnmorskor att ringa för allt som oroade oss, och bra mat serverad till alla måltider. Andra gången blev det inte alls lika mysigt, och vi åkte hem efter tvådagarskontrollen. Det var så annorlunda med ett äldre barn att längta hem till. Skulle det bli en nummer tre i framtiden åker vi nog också hem snarast möjligt!

   Och insåg nu att du är mänsklig, jag satt nyss och funderade på hur du hade tid att rengöra sneakers mef en nyfödd hemma 😀

  3. Pingback: Lååång dag #Blogg100 – Om jag andas finns jag

  Kommentarer är stängda.