Gravid i vecka 39

  13 dagar kvar till beräknad födelse. Det känns som en smärre evighet, även om dagarna går förhållandevis snabbt. Sen kan man ju aldrig räkna med att bebisen bestämmer sig för att komma när den ska heller – men där har jag tur för jag har ett annat datum att förhålla mig till först som är mer exakt. Den 17 mars jobbar Jonas nämligen sin sista dag och sedan ska han och Freja vara hemma med mig för att invänta bebis. Det är en och en halv vecka kvar dit och det känns helt fantastiskt. Sen gör det kanske inte mig så himla mycket om det skulle bli så att bebis kommer tidigare än så heller…

  Allt gör ont

  Jag hade glömt. Det är verkligen helt sjukt att allt i en hel kropp kan göra ont så som det gör nu. Det gör ont att sitta, det gör ont att stå, det gör ont att ligga ned. Det gör speciellt ont att flytta sig från en position till en annan. Och då anstränger jag mig verkligen inte på något sätt. Det enda jag gör fysiskt på dagarna är att hämta Freja på föris och sedan gå förbi affären. Jag skulle gått på en amningskurs inne i stan igår, men valde att strunta i det, för det kändes helt ogörbart att ta buss och två tunnelbanor och gå flera hundra meter.

  Jag vet att det inte är bara att föda barnet så är allt bra sedan, men jag vill ändå minnas att det gick relativt fort att kunna röra sig OK igen med Freja. Det är många som säger att återhämtningen varit snabbare med andra barnet så jag hoppas mycket på det. Ställer såklart in mig mentalt på att jag kommer få en miljon förlossningsskador dock, jag tycker livet blir lättare om man alltid förväntar sig det värsta (eh, ja, jag är en positiv typ på det sättet).

  Förberedelser för bebis

  Hör på maken: Jag har packat en förlossningsväska! Tycker ändå det blev i ganska god tid till slut. Vi har fortfarande inte hämtat de sista grejerna vi ska låna, det kanske får bli prio nu till helgen.

  Jag har en ny grej att fundera på dock – plötsligt har ju Freja efter två år i egen säng börjat vilja sova med oss ibland. Det finns ju en rätt överhängande risk alltså att vi kommer hamna alla fyra i samma säng vissa nätter, för man vågar ju inte riktigt räkna med att bebisen vill sova själv. Hur tusan löser vi det? Var ska vi liksom sova för att det ska bli så säkert som möjligt? Är det någon som kan dela med sig av hur ni gör?

  Sen har jag provat att knyta bärsjalen en gång. Det kommer jag behöva öva mer på, om vi säger så. Har ju kollat en massa videor hur man gör så jag antog att det skulle vara plättlätt, men det var det då rakt inte. Det kanske är lättare när jag inte har en badboll till mage…

  Skulle väl säga att vi är ganska klara materiellt sett. En liten nappflaska är kvar att köpa. Nu om vi bara kunde hitta tid och ork till att sätta oss och prata lite mer om hur vi tänker oss livet med två barn. Det skulle kännas tryggt.

  Vi väntar en lillasyster till Freja, beräknad i slutet på mars 2017. Alla inlägg hittills om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.

  5 kommentarer till “Gravid i vecka 39”

  1. Herregud va fin du är! Och nu är det inte speciellt långt kvar till lilla ärtan i magen istället ligger i din famn, så himla fint. Hoppas du får må bra tiden ut nu <3

  2. Tänkte på detta med hur man sover. Vårt stora barn (strax 4 år) ville sova hos oss lite i början med bebisen med och då blev det ju trångt! Vi har satt fast en spjälsäng (ikeas enklaste) på vår dubbelsäng med ett par skruvtvingar. Alltså utan sidan på sängen då. Då blir dubbelsängen både säker mot uttrillning för både bebis, storasyskon och mig samt att ett utav barna kan sova där. Eftersom den är lång kan 4-åringen antingen ligga där eller i mitten och bebis i spjälsäng. Funkar jättebra för oss! Bebisen hade ett nest i början men nu är hon för lång. Lycka till!

   1. Carin H Brander

    Tack! Det blir nog något sånt vi får prova i första hand så ser vi hur det utvecklar sig.

  3. Jag minns inte heller att det var några problem efteråt. Men pratade med min make om det och hans att att jag tydligen hade ont. Men jag tror att jag sa det bara för att jag inte hade lust att bära mer än jag behövde, haha. Vi får hoppas att du återhämtar dig snabbt iaf, så du är tillbaka för bus och stoj snart!

   Men usch att få tanden på semestern. Då vill man ju slappa och ha det skönt och inte behöva gå upp så ånga gånger som det blir. Fast det är ju skönt när man vet vad det är som gör. När jag tänker på att tappa tänderna så kommer nästan minnet av hur det kändes tillbaka i munnen. Känns det så att få tänderna förstår jag att de är kinkiga, haha!

  Kommentarer är stängda.