Gravid vecka 40 med andra barnet

  Den här texten skrev jag när jag gravid i vecka 40 med andra barnet. Hon kom till världen i mars 2017. Alla inlägg om graviditeten finns samlade här: Gravid med andra barnet.

  Gravid vecka 40. Det är ganska många dagar på 40 veckor. Hoppas hoppas hoppas att det inte är så många dagar kvar nu, för det är inte så mycket ork kvar i den här kroppen. Igår fick Jonas lov att komma hem lite tidigare, för jag pallade verkligen inte. Energin var slut innan jag ens hade kommit iväg till förskolan. Idag hoppar Frejas farfar in och hämtar, imorgon ska jag försöka och på fredag hoppas jag på att Jonas kan kompa ut lite så kanske vi kan hämta tillsammans. Och sen ska Jonas och Freja vara lediga och det är liksom bara väntan kvar. Sjukt ändå.

  Förväntningar inför förlossningen

  Med Freja hade vi inte kunnat få det bättre om vi hade planerat det själva. Eller, det hade kunnat få gå lite snabbare, men annars gick allt helt enligt plan. Värkarbetet började på BF som var en måndag. Tisdagen jobbade Jonas hemifrån. Klockan 16.00 slog han igen datorn efter att ha jobbat precis 8 timmar och vi satte oss i bilen och åkte till Danderyd. Onsdag morgon klockan 05.10 föddes hon.

  Hur mycket jag än försöker ställa in mig på att det inte kommer bli så den här gången så är det så svårt att inte bara förvänta sig att det kommer bli samma sak igen. Jag har ställt in mig på att lillasyster ska komma nu på lördag, för då får vi maximal tid hemma hela familjen sen. Dumt av mig, för det är inte ens BF på lördag och jag kommer bli besviken. 

  Häromnatten fick jag dock en liten släng av nervositet och kände mig allt annat än redo. Vad som helst kan ju hända! Jag är mest rädd för att vi inte ska hinna in i tid. Mycket fixar jag, men jag vill verkligen föda på ett sjukhus.

  Gravid vecka 40

  Förberedelser för bebis (gravid vecka 40)

  I helgen fick vi äntligen tillfälle att sätta oss i lugn och ro för att diskutera hur vi tänker oss den första tiden när bebis kommit. Det känns så väldigt mycket tryggare nu när vi pratat om vad vi har för förväntningar och hur vi ska hjälpa varandra. Ett eget inlägg om vad vi kom fram till kommer inom en snar framtid.

  Vi har hämtat upp de sista bebisgrejerna från förrådet, som liggdelen till vagnen och badstolen. Sakerna vi ska låna är fortfarande inte hämtade, men det är inget livsnödvändigt även om det hade varit skönt att få koll på det också.

  Vi har sagt att vi ska låna en till Tripp Trapp-stol så att Freja har nånstans att sitta om bebis ska sitta i Newborn-setet. Men plötsligt har hon börjat vilja sitta på vanlig stol, så det kanske inte behövs? Det visar sig. Vi avvaktar lite med det.

  Annars är vi klara. Kom när du vill lillasyster, du är så välkommen!

  2 kommentarer till “Gravid vecka 40 med andra barnet”

  1. Woop woop, snart dags! Apropå stol så "tjuvade" vi också storebrors tripp trapp för att sätta lillasyster i ett newborn set. Vi köpte en Ikea-stol åt honom istället, en sån där högstol i ett enda stycke plast, tror den heter Urban. Förutom att storebror inte kan sitta still på den för fem öre så har det varit en kanonlösning. Mycket lättare att hålla ren än Stokke-stolen 🙂

   1. Carin H Brander

    Aha, det kanske kan vara ett alternativ! Det verkar bero mycket på dagsformen det där var Freja vill sitta. Man kan ju ge sig på att om vi försöker sätta bebisen i "hennes" stol blir det säkert ett himla liv…

  Kommentarer är stängda.