Hue Shift Afghan

  Jag har sneglat på Monthly Makers massor med gånger och tänkt att jag ska vara med, men det har aldrig blivit av. Fast nu i mars så tänker jag faktiskt visa upp ett bidrag, trots att det tekniskt sett är fusk. Jag började nämligen med det här projektet i februari för att ha något att göra i väntan på bebisen. Men när temat släpptes och det var GEOMETRI så fick jag lite eld i baken och har satsat hårt på att hinna få klart det innan deadline, eftersom det var så klockrent.

  Ni som följer mig på Instagram har fått lite förhandstittar på vad jag tror är mitt mest ambitiösa stickningsprojekt någonsin (i alla fall det med mest garnåtgång). Två gånger har jag fått beställa mer garn, och det sista nystanet som behövdes anlände igår morse – och nu är jag äntligen klar med min filt!

  Freja for scale. Det är inte en liten filt det här.

  Freja for scale. Det är inte en liten filt det här.

  Och geometri så det förslår är det ju. Allt som allt har jag stickat 100 små kvadrater, uppdelat i 4 större kvadrater, som tills sist blev en enda stor kvadrat. Det är en massa skojiga vinklar och sättet som kvadraterna görs på leder till att det uppstår ett fränt diagonalt mönster på den färdiga filten.

  Det här är Hue Shift Afghan, berömd i åtminstone de stickningskretsar jag rör mig i (dvs på Reddit). Jag fattar varför det är så många som stickar den, för det är ett förbaskat skojigt projekt som inte alls är speciellt svårt trots att resultatet blir imponerande.

  Knit Picks säljer paket med beskrivning och garner, men jag är osäker på om de skickar till Sverige. Oavsett så ville jag mest bara testa på utan att det skulle kosta så mycket, så jag köpte bara beskrivningen och sedan valde jag garnet Järbo Lady, som är ett prisvärt akrylgarn för såna här projekt och finns i många färger.

  Jag måste passa på att slå ett slag för Skapamer.se också, det har varit en fröjd att beställa garn därifrån den här gången. Jag har nämligen fått båda tilläggsbeställningarna direkt i brevlådan hemma, på morgonen också. Fantastiskt för ett superpreggo som inte har så lätt att bara pipa iväg och hämta paket hur som helst.

  Garnåtgång och stickor

  Stickor

  4,5 mm. Jag stickar alltid på rundstickor med utbytbara ändstickor även om jag stickar fram och tillbaka. Det är något av det bästa jag gjort att byta till ett sånt set! Jag använder Knit Pro Nova.

  Garnåtgång

  2 x Cerisrosa
  2 x Babyrosa
  2 x Röd
  2 x Neonorange
  2 x Neongul
  2 x Natur
  2 x Neon limegrön
  2 x Himmelsblå
  3 x Turkos (ingen aning om varför inte 2 nystan räckte här)
  2 x Havsblå
  3 x Grafitgrå (till ramen)

  Färgerna passar inte riktigt lika bra ihop som i paketet från Knit Picks, men det här mönstret är väldigt förlåtande och blir liksom coolt oavsett vilka färger man väljer tror jag.

  Jag är så supernöjd med den här filten och är redan sugen på att göra något mer liknande nu när jag har kläm på hur det funkar. Men nästa gång jag är med i Monthly Makers blir det med något mindre ambitiöst.

  10 kommentarer till “Hue Shift Afghan”

  1. Fantastiskt vacker filt du har gjort! Du får mig att önska att jag kunde sticka. Jag minns att jag tillverkade en liten vit katt på syslöjden i mellanstadiet, men sedan förträngdes alla kunskaper om garn och stickor 🙁

   1. Carin H Brander

    Tack! Det är faktiskt väldigt roligt, är väldigt glad att min mamma lärde mig. Hoppas att mina barn blir intresserade sen!

  2. Jag tycker helt klart att det räknas även om du påbörjade innan! Poängen är ju att skapa under mars, och skapat har du sannerligen gjort! Hur fin som helst är den!!!

  3. Åh himmel och pannkaka, jag trodde du skulle säga att du började i februari FÖRRA ÅRET! Jisses vad snabbt stickat! Och så snyggt! Fantastiska färgövergångar och så fina detaljer. Wow, wow, wow!

  4. Vilken vacker och imponerad över att du har hunnit med den under dryga en månads tid! Själv har jag ett projekt med en filt jag har hållt på med i två år nu hahaha.

   Väldigt härliga färger och fin din filt blev iaf. Kul att du vågar färger, blir så snyggt!

  5. Åh wow vilket projekt och så fantastiskt fint resultat! Förstår inte hur det ens är möjligt att skapa detta! Vackert! Och det är inte riktigt fusk, för vi tillåter ju att bidrag slutförs eller påbörjas under månaden – om det inspirerats av temat 😉 Jättefint och så kul att du är med! Ser fram emot fler bidrag från dig.

  Kommentarer är stängda.