Ananasskärare – Recension

  Jag kan inte hjälpa det. Verktyg för att skära frukt är min akilleshäl. Jag bara måste ha dem. Melonskäraren har vi skänkt vidare, så då finns det ju plats för nya grejer i skåpen påstår jag. Jonas håller väl kanske inte riktigt med… Det var i varje fall oundvikligt att det fick följa med en ananasskärare hem från en vända på Ica. Det var liksom kampanjpris. Den kostade 30 kronor. Och det är ju typ som en äppelsvarv fast för ananas och äppelsvarven var ju succé.

  Faktum är att den här prylen har lite samma tänk som äppelsvarven, men med en enklare konstruktion som kräver mer handkraft. Man skär helt enkelt av toppen på ananasen och borrar sig sedan ned till botten med den här prylen. Slutresultatet är en likadan spiral, fast av god saftig ananas.

  Jämfört med att skära ananas med kniv så tycker jag absolut att det här är smidigare. Det blir dock lite kladdigt, för det frigörs en del juice under skruvandet (som jag lyckades hälla ut på hela köksgolvet under det här testet). Och för oss så uppstår samma problem som med melonskäraren, nämligen att vi ändå måste skära sönder skalet som blir kvar med kniv så att det går ned i avfallskvarnen.

  Det stora plusset är dock att frukten blir bättre skalad med det här verktyget. Allt det där hårda som blir när man skär med kniv försvinner, och det blir inte lika mycket svinn runt roten.

  Slutsats och betyg

  Jag älskar ananas, äter det ofta och kommer definitivt att använda den här framöver. Och så himla mycket plats tar den faktiskt inte.

  Idé

  Pris

  Nytta för oss