Apptips för föräldrar med kontrollbehov

  Nu när Ellen är en vecka gammal har jag nyförälskat mig i en app som vi hittade när Freja var nyfödd: Baby Connect. Det är en app som man kan använda för att hålla reda på ungefär allt man behöver hålla reda på som förälder – från blöjbyten till läkarbesök.

  Jag tycker att den är väl värd pengarna, för det blir så himla mycket lättare när man är två att bara kolla i appen när hon åt senast eller om hon behöver byta blöja. När Freja var nyfödd använde vi den också så. Lite senare använde vi den mest för att försöka lära oss hennes sömnrutiner, och nu efter två år så är den guld när hon är sjuk för att notera temperaturen vid feber och när hon får medicin.

  Den finns både till iPhone, Android och Windows Phone (imponerande!) och på webben. Man kan dela information om samma barn med flera personer, så i vårt fall har vi båda två appen installerad och varsitt konto så att vi kan se både Frejas och Ellens noteringar.

  Gillar man diagram så finns det en massa sånt också, och man kan till och med exportera datat till t ex CSV – vilket jag faktiskt gjorde en gång med Freja för att göra nån uträkning.

  Tipsa gärna om fler barnappar i kommentarerna! Finns det andra liknande den här?

  1 kommentar till “Apptips för föräldrar med kontrollbehov”

  Kommentarer är stängda.