Blandat

En titt i backspegeln

Det verkar som att april är en månad när jag blir nostalgisk. Fick nämligen för mig att jag skulle göra någon sorts tillbakablick idag, så jag tittade i arkivet från förra april och tittade det här inlägget där jag gör en tillbakablick… Så varför inte, vi kör samma sak igen. Här är vad jag gjorde för 5, 10, 15 och 20 år sedan.

April 2012

Jag vet att jag jobbade på Svensk Byggtjänst, och att jag lade mycket tid på cheerleadingen. Mer än så kan jag inte säga, för jag har inga som helst foton i någon mapp och det enda som står på bloggen är den här listan över vad jag gjorde en random dag. Så himla tråkigt, idag är jag väldigt ledsen att jag inte prioriterade bloggen där under några år.

DM i Västerås i mars, det är ju typ april. Jag är hon i den märkliga orange kjolen.
DM i Västerås i mars, det är ju typ april. Jag är hon i den märkliga orange kjolen.

April 2007

Det här är en av de mest betydelsefulla månaderna för hur mitt liv som ung vuxen kom att te sig. Precis i slutet kom det sig nämligen att den relation jag var i då tog slut, vilket ledde till en lite vilsen sommar i gott sällskap med Denice, vilket i sin tur födde det ytterst impulsiva beslutet att flytta till Uppsala och börja plugga där istället för i Borlänge där jag precis börjat på ekonomprogrammet.

Föga förvånande fanns det inte plats på ekonomprogrammet i Uppsala två veckor innan terminsstart, men däremot gick det bra att plugga systemvetenskap. Jag har ganska mycket i mitt i nuvarande liv att tacka för de där åren i Uppsala, så även fast just april 2007 kanske inte var så händelserikt i sig så har den månaden satt sina spår, så att säga. 

Den här bilden är i och för sig tagen i maj 2007, men det får duga.
Den här bilden är i och för sig tagen i maj 2007, men det får duga.

April 2002

16 år gammal var jag och var på väg att avsluta mitt första år på gymnasiet. Hotell och Restaurangprogrammet på Haraldsbogymnasiet i Falun. Snacka om att jag hade valt fel program (bytte senare till Samhäll pga är pluggis, kan inte laga mat). Jag tror att jag hade börjat jobba på McDonalds i Borlänge.

Det var mitt första år som cheerleader och det var nog typ i april som vi åkte till Luleå och tävlade distriktsmästerskap (för att Luleå och Falun låg i samma distrikt var fullt rimligt på den tiden). 13 timmar med tåg tog det – enkel väg, Denice gick på kryckor, jag var riktigt hes och vi hade ohemula mängder fruktsallad. Vi kom på 3:e plats av 3 startande lag och jag fick min allra första av många oförtjänta medaljer.

Sjukt coola var de, T-shirtsen med stadsdelstryck på som man kunde köpa på Freddes Store. På min stod det Knoppen. Denice är för övrigt med på den här bilden också, helt orimligt hur länge vi känt varandra.
Sjukt coola var de, T-shirtsen med stadsdelstryck på som man kunde köpa på Freddes Store. På min stod det Knoppen. Denice är för övrigt med på den här bilden också, helt orimligt hur länge vi känt varandra.

April 1997

Femte klass. Vad gjorde man då av vikt liksom? Jag drar till med en vild gissning på att det var ungefär då vi spelade en himla massa Donkey Kong på Super Nintendo. Vi, det var ett gäng kompisar varav jag tappat kontakten med alla utom Anna. Det är så länge sedan att jag inte ens lyckas lista ut vem som är rätt när jag söker på dem på Facebook. Vi spelade i varje fall TV-spel, och hängde utomhus som man ju gjorde då, för längesedan. Gick på skoldisco och dansade till Song 2, Tubthumping och Fire Water Burn. Good times.

Bild tagen kanske ungefär typ vid den tiden? Inte april obviously pga snö, men något sånt.
Bild tagen kanske ungefär typ vid den tiden? Inte april obviously pga snö, men något sånt.

Vad gjorde ni för 5, 10, 15 och 20 år sedan? Berätta i kommentarerna!

2 svar på ”En titt i backspegeln”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *