Hålla isär barnens underkläder

  När vi plockade fram bebiskläderna inför Ellens ankomst så uppstod genast ett problem: Barnens strumpor är på tok för lika, trots att det skiljer rätt många storlekar. Upptäckte det när jag försökte kränga på Freja ett par strumpor som visade sig vara i typ storlek 12, istället för 22 som hon har.

  Det slog mig att vi kommer ha det här problemet med alla underkläder framöver då vi nu har två flickor som är ganska nära i ålder, så jag tog mig friheten att bestämma att Freja numera bara har grå strumpor – och Ellen får vita. Tänker mig att vi tillämpar samma princip på trosor också när det blir så dags.

  Vi har ju våra strumpklämmor i varsin färg som jag älskar, men det är inte alltid garanterat att de sitter kvar så jag är rätt nöjd med att jag kom på det här. Det vill bara till att inte Freja får någon dille på någon annan färg på strumpor, det har ju hänt förr att det plötsligt bara är en färg på saker som duger (även känt som lex Lila napp och Orange tallrik). Jag har sett andra som märker med en färgpenna eller ett stygn i varsin färg också, det får vara plan B om detta inte funkar.

  Har du fler tips för att underlätta tvättsorteringen när man är flera i familjen?

  1 kommentar till “Hålla isär barnens underkläder”

  1. Mina två äldsta killar delar helt enkelt på sina underkläder och har dem i samma låda, ändå håller jag på att bli tokig på tvätthanteringen. Nu funderar jag på att göra mig av med alla olika strumpor och köpa en stor omgång av en sort, som jag, 11-åringen och 8-åringen kan dela på, vi har alla ungefär samma storlek 🙂

  Kommentarer är stängda.