Lax med rödbetor och fetaost

  På senaste har jag konstaterat ungefär hela tiden att det var då alldeles väldigt vad med pasta vi äter i det här hushållet. Var och varannan rätt i matschemat har serverats med pasta, och dessutom blir det ofta makaroner till lunch då det är i stort sett garanti på att Freja äter det. Så jag har varit på jakt efter lite andra rätter för att få in lite variation.

  Hej hej vardag tipsade om lax och rödbetor, och det kändes som en klockren kandidat. Nu har vi testat några gånger och ja, det är precis så gott och enkelt som det låter. Ut med lax och pestopasta alltså, och in med rödbetorna!

  ”Recept” för 3-4 personer

  Förkokta rödbetor (500 g)
  Fetaost (150 g)
  Lax i portionsbitar (500 g)

  Dela rödbetorna och lägg i en ugnsform. Lägg på de tinade laxbitarna och toppa med lagom stora bitar fetaost. In i ugnen i 20 minuter, vi har kört varmluft 175 grader och det har varit lagom. Klart!