Vecka 13 – Bebisbubbla och baby blues

  Om det hände ingenting förra veckan så har den här varit mer händelserik, om vi säger så. Vi gick ut starkt i måndags genom att bli tvåbarnsföräldrar, och resten av veckan har varit dedikerad till den berömda bebisbubblan.

  Det är ju en himla tur att man får två veckor tillsammans hemma i början. Jag hade inte fixat detta själv. Det har varit allt ifrån euforisk glädje till en massa tårar över allt och ingenting. Mest från min och Ellens sida, Jonas och Freja har varit lite mer jämna i humöret.

  Den stora frågan hela veckan har varit: Får Ellen tillräckligt att äta? Nej, visade det sig, det fick hon inte. Till slut plockade vi fram ersättning att komplettera med och gick från otröstlig klängig bebis som inte kissade till en lugn och harmonisk sådan som inte har några problem att smutsa ned några blöjor. Och en väldigt mycket lugnare mamma som inte gråter sig igenom varje amningssession. Jag ska nog skriva mer om det där med amningen nån dag tror jag.

  I fredags kväll kom min mamma hit och det har som alltid varit så himla mysigt. Och skönt med ett par extra händer. Jag vidhåller att tre vuxna nog faktiskt är det ultimata antalet i ett hushåll med småbarn. En som leker, en som sköter markservicen och en som är standby i nödsituationer. Perfekt!

  Nu när Freja vaknat från sin lunchvila ska vi gå ut på premiärtur med vagnen för Ellens del, ned på innergården där det finns en sandlåda vilket är ungefär allt Freja behöver här i världen. Sandlådor och stenar. Sedan ska jag skjutsa in mamma till stan och vi ska förbereda ännu en ledig vecka, den sista innan vardagen är tänkt att börja.

  Veckans serier/filmer

  Trots att jag varit vaken en massa på nätterna har jag inte haft sinnesnärvaro att sätta på en serie utan har istället zappat runt bland TV-kanalerna för första gången på länge. Hjälp vad det är mycket skräp på TV. Till slut kom jag på att Netflix ju existerar och att det finns en ny säsong av Grace and Frankie, som är precis lagom feelgood just nu.

  Igår tittade vi på filmen Min brors flickvän, men jag ska erkänna att jag inte riktigt hängde med i den – jag var mer fokuserad på chipsen. (Side note: Vickningschips och Sour Cream & Onion-dip: En match made in heaven). På tal om att TV är kasst så började vi kolla på filmen för att den gick på TV, men vid första reklampausen bytte vi till Netflix. Vem orkar kolla reklam liksom?

  Veckans mest lästa inlägg

  Presentationer av nya människor är ju alltid populärt, och här är inget undantag. Första inlägget om Ellen är ohotad vinnare den här veckan.

  Veckans bild

  Min familj!

  Min familj!

  Veckans läsvärda

  Jag har haft huvudet på lite annat håll den här veckan, men några saker hade jag sparat i min lista:

  1 kommentar till “Vecka 13 – Bebisbubbla och baby blues”

  1. Det har vart så mysigt att följa dig på instagram nu när ni blivit fyra. Och läsa om hur det är! Fantastiskt att man kan göra en människa sådär!

  Kommentarer är stängda.