Vecka 14 – Sömnbrist och umgänge

  Jag har haft bättre veckor än den här. Just nu är jag mitt i kvällsrutinen, som är en av mina livlinor när världen är lite kaos. Vanligtvis är det lugnt och skönt hemma då, men nu är det mer olika barn som skriker och jag är dessutom lite sen i säng. Tidig kväll efter att Freja lagt sig är nämligen den enda tiden som jag kan få sova ostört, men eftersom Jonas ska jobba imorgon kan inte han sitta uppe längre än till midnatt så jag måste hinna sova så mycket som möjligt innan det.

  Sedan attentatet i fredags är det lite grann som att världen där ute är en annan än den vi lever i här hemma. Vi ser på TV, läser, följer på sociala medier – men åtminstone för mig är det lite grann som att det inte sjunker in hela vägen. Jag tror att jag undermedvetet sparar på min mentala energi, för jag orkar inte sörja också just nu.

  Här i vår bebisbubbla har den här veckan präglats av sömnbrist. Folk undrar om Ellen sover bra, och det gör hon absolut. Det är bara det att hon måste sova antingen i en rullande vagn eller på någon av oss, vilket inte riktigt passar så bra ihop med vi föräldrar också ska få sova.

  Annars har vi påskpysslat en del och träffat förvånansvärt mycket folk för att vara vi. Några kompisar har varit här, vi har hängt hos båda svärföräldrarna och Jonas syster har hängt hos oss två dagar i rad. Det har varit fint det. Det känns som att jag orkar hänga med lite grann i sociala sammanhang igen, även om man såklart blir lite splittrad med två små barn att hålla koll på. Idag var vi till och med på en bondgård och tittade på djur till Frejas stora förtjusning.

  Jag har orkat gå på promenader också, och håller sakta men säkert på att ta mig upp till någon sorts rimlig lägstanivå för vardagsmotion. Längtar så tills jag har styrka, tid och ork till att träna mer än så, men just nu är jag bara tacksam för att allt ryggont är borta.

  Veckans serier/filmer

  Väldigt sparsmakat på den här fronten för min del. Jag har sett ett halvt avsnitt av The Get Down del 2 vad jag minns nu på rak arm. Jonas har börjat kolla på nya säsongen av Prison Break tror jag. Det är lite oklart.

  Veckans mest lästa inlägg

  Om att sluta amma nästan på en gång.

  Veckans bild

  En glad mamma med en nöjd bebis på en bondgård.

  En glad mamma med en nöjd bebis på en bondgård.

  Veckans läsvärda

  Lästips från mitt bloggflöde: