Vecka 17 – Tvåbarnsmamma på riktigt

  Varning, lång klagosång ahead. Den är dessutom  vinklad mot hur synd det är om mig, och tar väldigt lite hänsyn till hur resten av familjen mår.

  Den här veckan blev väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blir de väl i och för sig aldrig när det är barn involverade. Men jag hade inte räknat med att jag skulle få prova på att ha båda barnen hemma riktigt så mycket som det har blivit.

  I måndags när jag lämnade på förskolan frågade de om Freja kunde vara hemma på tisdagen, för det var lite kort om folk i personalen. Absolut, svarade jag, och gjorde planer med Maria att hon skulle komma och hjälpa mig när hon ändå var standby för hennes lillkilles inskolning. Så tisdagen funkade fint, vi tog oss till och med till BVC på eftermiddagen när Maria gått och Freja skötte sig superbra.

  Sen på kvällen när jag planerade onsdagen såg jag att det gick magsjuka på föris. Ve och fasa! Det rent logiska var ju att ha Freja hemma resten av veckan, och det är också det vi valde. Jag har hellre två friska ungar hemma än att chansa och eventuellt rodda två med magsjuka. Och nog för att jag varit beredd på att jag kommer behöva ha Freja hemma ibland så hade jag kanske inte riktigt räknat med att det skulle bli 4 dagar i rad första gången det hände.

  På ett sätt har det varit lättare än jag tänkte att det skulle vara. Jag har varit väldigt orolig för att jag skulle må dåligt över att behöva välja vilket barn jag ska ägna uppmärksamhet åt, men det har gått ganska smidigt. Jag har tagit ett djupt andetag, valt den lågt hängande frukten som kommer förbättra situationen mest och snabbast, och varit väldigt glad över att Freja ändå är såpass stor att hon förstår när jag förklarar att hon behöver vänta ibland.

  Och ja, det är superstressigt att försöka komma iväg på något ärende. Eller att vara hemma, för då river Freja hela haket trots att hon är ett väldigt lugnt barn. Men så länge ett av barnen sover funkar det bra, då är det antingen bebismys eller kul lek. Är båda barnen vakna känns det mer som att de bara skriker mig i varsitt öra. Det har verkligen på en gång blivit så att jag inte kan förstå hur jag någonsin tyckte det var jobbigt att bara ta hand om ett barn. Ett barn är ju ingenting.

  Å andra sidan så mår jag så mycket sämre nu än jag gjorde första tiden med Freja. Att bara hänga med barn hela dagarna gör mig olycklig. Just det är det ingen skillnad på mot när jag var hemma med Freja, det visste jag om. Men det är tuffare nu för vi sitter liksom fast här. Dels har vi ingen bil, för den tar Jonas till jobbet numera. Men även om vi hade haft den, så kan vi inte direkt åka någonstans eftersom Freja blir åksjuk så lätt. Jag har flera vänner som också är föräldralediga, men de har svårt att ta sig hit så jag hade behövt åka till dem för att hänga. Och de bor superdumt till så kollektivtrafik är inte ett gångbart alternativ heller just nu.

  Sen sover inte Ellen speciellt bra på nätterna. Jag måste gå och lägga mig direkt efter middagen om jag ska ha någon chans till några timmars sammanhängande sömn. Det betyder noll tid att umgås med Jonas, och absolut ingen tid till att umgås med någon annan vuxen. Jag pratar alltså med vuxna människor max nån timme om dagen. Inte undra på att det är lätt att skriva blogginlägg nuförtiden, orden bara rinner ur mig. Men här är det ganska ett ganska ensidigt samtal.

  Guldkanten den här veckan var defintivt natten mellan fredag och lördag. Då fick Freja sova hos farmor som hon tycker är jättekul. Behöver man inte natta henne hinner man med både lite städning och lite gott framför TV:n och kan ändå lägga sig i god tid. Och så somnade Ellen om efter första uppvaket, så vi sov helt OK allihop. Extremt välbehövligt. Riktigt skönt att Jonas fick sova en ordenlig natt och jag en som var någorlunda lång, nu har vi kanske krafter till några dagar till.

  Mitt betyg på veckan

  Jag ger den här veckan 2 av 5. Det kunde varit värre. Men det kunde också varit sjukt mycket bättre.

  Veckans serier/filmer

  Räknas Ordlekar?

  Veckans mest lästa inlägg

  Min guide till allt du behöver för bebisens hygien har varit poppis. Kul, för det var roligt att sätta ihop!

  Veckans träning

  Faktiskt så har jag gått en hel del, och har kommit upp i 10 000 steg flera gånger. Och kört Mammamage säkert 3 gånger.

  Veckans läsvärda

  Eftersom jag numera läser alla bloggar mitt i natten så är det alltid en liten rolig överraskning för mig att öppna den här listan – det mesta minns jag nämligen inte att jag läst. Så då kan jag läsa en gång till!

  2 kommentarer till “Vecka 17 – Tvåbarnsmamma på riktigt”

  Kommentarer är stängda.