9 nästan gratis saker att hitta på med småbarn i sommar

  Hjälp. Det är snart sommar. Jag blev helt chockad för några dagar sedan när jag insåg att juni inte alls är långt borta! Vår sommar kommer nog bestå av mycket häng hemma och i närområdet, så jag har sammanställt en liten lista med lagom ansträngande aktiviteter vi kan roa oss med. Tanken är att det är sånt som passar Freja (snart 2 och ett halvt) utan att vara allt för knasigt för Ellen (född i slutet på mars i år).

  Vika pappersflygplan

  Flygplan är kul och papper har vi i mängder, så någon timme en regnig dag kan vi säkert slå ihjäl på att vika pappersflygplan. Det har jag inte gjort sen jag var rätt liten, och det måste ju vara hundra gånger roligare nu när Google finns.

  Rita med asfaltskritor

  Där vi bor finns det rätt mycket asfalt. Och gatsten. Vi har inte provat, men jag kan tänka mig att Freja är i en lämplig ålder för att rita lite på marken. Om inte annat så är i varje fall jag i lämplig ålder för det.

  Göra egna glasspinnar

  En favorit i repris från förra sommaren. Lagom kladdigt och det färdiga resultatet kommer nog uppskattas av både stora och små.

  Plocka blommor

  Att välja ut och sätta ihop en egen liten bukett tror jag kan vara en uppskattad aktivitet, med tanke på det stora intresset för tussilago och maskrosor som har varit den här våren.

  Gör en scrapbook

  Det gör ingenting om vår skrivare kommer till användning, det är nog bra för den att få lite motion. Vi kan skriva ut foton och så kan vi klista och pynta med det vi har hemma. Det behöver ju inte bli vackert.

  Promenera i skogen

  Vi har en sten- och kottsamlare i familjen, så skogspromenad i sakta mak är en bra aktivitet tror jag. Där är det skugga och finns mycket att titta på. Ellen kan chilla i vagn, sjal eller sele och vi kan packa med lite matsäck.

  Hoppa hage

  Baserat på mina högst vetenskapliga undersökningar med ett urval på 1, så gillar tvååringar att hoppa. På två ben, på ett ben, i sängen, i soffan… Det finns till och med en hage uppritad på vår närmaste lekplats så det här är superenkelt att få till.

  Åka buss

  En grej som är bra med SL är att det är gratis för en person att åka buss med barnvagn. Bussar är också högintressanta fordon här hemma just nu, så jag misstänker att en utflykt för Freja och en förälder på de lokala busslinjerna kommer att vara uppskattad.

  Måla tavlor

  Det finns fortfarande mycket plats för konst på våra väggar, så jag skulle gärna se att Jonas och Freja målade fler tavlor tillsammans. Det blev ju så bra förra sommaren.

  1 kommentar till “9 nästan gratis saker att hitta på med småbarn i sommar”

  1. Ett gratistips från sommaren när Gabriel var 2,5 är att gå ut med en helt vanlig sprayflaska med vatten. Det håller dag efter dag. Man kan vattna blommor, spruta på stenar, spruta mönster på marken, spruta så att det blir "floder" på marken som rinner och se vad myrorna gör, experimentera med de olika tjocka strålarna, spruta på mamma, bli jagad av mamma med sprutan, spruta in i munnen, spruta fontän rakt upp i luften, etc.

  Kommentarer är stängda.