Automatisera med IFTTT

  Mitt motto är ”kan man automatisera så ska man”. Allt som oftast slutar det ungefär på det här sättet, men ibland får jag till det! Ett bra verktyg för att göra små automatiska saker utan att kunna programmera är IFTTT. Världens mest styltiga förkortning står för If this then that och är ett hjälpmedel för att få de olika tjänster du använder att samverka. Hur det kan se ut ska du få se nu, när vi kikar närmare på hur jag gör för att samla ihop till listan Veckans läsvärda som är med i mina veckosammanfattningar.

  Jag har tjatat en del om Feedly på sistone – så kan det vara när något är himla bra. Det är den app jag använder för att läsa bloggar, så det är där jag är när jag läser något bra som jag vill tipsa er om. Jag hade ju kunnat avbryta mitt väldigt viktiga bloggläsande för att skriva upp länken någon annanstans, men varför det när jag inte behöver?

  I IFTTT har jag kopplat ihop Feedly med Googe Drive på följande sätt: Om jag klickar på Read later i Feedly, så läggs en rad med länk och titel till i ett dokument på Google Drive. Raden är formaterad precis så som jag vill ha det i bloggen, så när det blir söndag är det bara för mig att kopiera in listan här på bloggen. Klart! Det är inte många sekunder i veckan jag lägger på det här, med följden att jag tipsar om fler bra texter eftersom det är så enkelt. Win win win.

  Med IFTTT kan du koppla ihop en mängd tjänster på det här sättet. Här är bara några idéer på vad som går att göra:

  • Skicka ett sms till någon i familjen när du åker ifrån jobbet
  • Uppdatera din profilbild på Twitter automatiskt om du byter på Facebook
  • Lägg till en uppgift i Todoist att packa paraply om det ska regna dagen efter
  • Spara alla bilder du pinnar på Pinterest i Dropbox
  • Tänd en Philips Hue-lampa när du får ett mail från din chef

  Möjligheterna är oändliga! Använder du IFTTT eller den liknande tjänsten Zapier? Vad har du automatiserat?

  1 kommentar till “Automatisera med IFTTT”

  Kommentarer är stängda.