Det är smart att dela

    Det har startat ett nytt pilotprojekt på Bromma Blocks, Husqvarna Battery Box. Det är ett koncept för att hyra trädgårdsredskap (motorsåg, häcksax, trimmer eller lövblås). Jag älskar sånt här! Man ska dela på grejer alltså. Tyvärr har jag för lite sådant i mitt liv, men det hindrar inte att jag har idéer.

    Min mamma bor på gemenskapsboendet Tersen och varje gång jag kommer dit blir jag så avundsjuk på hur de delar med sig. Det finns ett stort bibliotek i matsalen där alla har ställt ut böcker. De har ett superstort rum med en massa handarbetsgrejer – symaskiner och vävstolar och miljarder böcker om sånt. Och musikrum, snickarbod, gym och så vidare.

    På Tersen har de matlag, då de turas om att laga den gemensamma fredagsmiddagen. Jag tänkte på en liknande sak när jag pluggade, men det blev aldrig av att jag tog tag i det. Så nu får jag bjuda på det tipset till dig som bor i singelhushåll: Gå ihop fyra-fem personer och bjud varandra på middag varsin dag i veckan. Eller, om man inte är så mycket för att umgås: Gör varsitt storkok och byt matlådor med varandra så ni har hela veckan.

    Man kan dela på kläder också. Man kunde exempelvis gå ihop ett gäng och ha en gemensam garderob för festkläder. I år ska jag på minst två dop och två bröllop – det hade varit kul att kunna ha olika klänning utan att för den skull fylla upp hela garderoben med plagg som bara använts en gång.

    Just nu skulle jag kunna tänka mig att dela på barnvagnspromenader. Drömmen vore en granne med likadan vagn som oss, så kunde vi ta vår syskonadapter och knata med båda bebisarna en timme var om dagen. Om du bor i Barkarbystaden och har en Emmaljunga Super Viking, hör av dig! Avd sjukt snäv kontaktannons.