Följ bloggar med Feedly

  Hur många bloggar läser du? Jag läser runt 100 stycken. Det vore rätt många att klicka in sig på varje dag för att hålla sig uppdaterad, men som tur är så gör jag inte så. Istället använder jag mig av tjänsten Feedly, som är ett sätt att följa bloggar med hjälp av något som kallas RSS. Vad RSS är tänker jag inte gå in på, det är egentligen inte relevant för att komma igång med Feedly.

  Fördelen med att använda sig av en tjänst som Feedly är att innehållet kommer till dig när det publiceras, istället för att du ska behöva gå in och titta på varje enskild sida om det kommit något nytt inlägg. Så när du är sugen på att läsa bloggar, så räcker det att öppna appen på din telefon så finns allt som är nytt där. Supersmidigt!

  Feedly är gratis att använda, men det finns en Pro-version som jag väljer att betala för. Dels för att jag gärna vill ge något tillbaka till en tjänst som jag använder väldigt ofta, och dels för att jag får smidig integration med Evernote och IFTTT (som jag ska berätta om hur jag använder en annan gång).

  Ett annat alternativ är att använda Bloglovin, som är baserat på samma teknik (följ mig här!). Jag tycker dock det gränssnittet är lite svårt att hänga med i, och trivs bättre i Feedly. Eller, bäst trivdes jag med gamla hederliga Google Reader, som tyvärr inte finns mer.

  Hur läser du helst bloggar?

  2 kommentarer till “Följ bloggar med Feedly”

  1. Mitt bloggläsande har en existensiell kris. Skriver in de adresserna jag kommer ihåg, ett gäng läser jag via de som kommenterar hos mig och en del hittar jag, gillar, men glömmer av. Ska spana in Feedly! Tack för tipset!

  Kommentarer är stängda.