Hemlagad pizza

    Varannan fredag är det numera pizza till middag enligt matschemat. Det som är nice med det är att det går att lägga ambitionsnivån precis där man vill beroende på hur slut vi är efter veckan som varit. Vi bor i stort sett granne med pizzerian, så det är ju det enklaste alternativet om det var en tung vecka.

    Mellanalternativet är att köpa hem ett pizzakit och enkla toppings. Då kan vi göra pizza tillsammans som en familjegrej utan att det behöver bli allt för komplicerat. Senast vi gjorde det insåg vi dock att vi tycker det blir så väldigt mycket godare att göra deg och tomatsås själva, så det är numera vår ambition.

    Vi använder Leilas recept på pizzadeg, av den enkla anledningen att det var första träffen på Google och dessutom ett av de få som inte kräver att degen ska stå i flera timmar. Det blir väldigt gott tycker jag, dock behövs mer mjöl än vad som står i receptet. Visste du förresten att det är skillnad på vetemjöl och vetemjöl special? Det lärde jag mig för någon vecka sedan… Nu har vi köpt hem vetemjöl special och jag tror att det kanske gjorde degen bättre? Eventuellt?

    Tomatsåsen gör vi av passerade tomater, oregano, lite olivolja och en skvätt balsamvinäger. Vi värmer alla ingredienserna i en kastrull och blandar, så är det klart. Senast vi gjorde det diskuterade vi dock om det var nödvändigt att värma på såsen eller om vi kunde blanda ihop grejerna kalla bara, men vi var osäkra så vi fortsätter väl värma. Osten vi använder är Ica Basics rivna mozzarella, som är förvånansvärt god.

    Degen räcker till två plåtstora pizzor. Som topping kör vi alltid skinka och champinjoner på den ena, och på den andra experimeterar vi lite mer. Senaste hade vi salami och färsk tomat, vilket var utomordentligt gott. Rekommenderas!

    Vad har du på din hemlagade pizza?