Potato Chip Maker – recension

  Göra chips i micron? Det låter ju onekligen trevligt, tänkte jag och klickade hem den här prylen från Coolstuff. Och faktum är att det är ganska trevligt. Fast bara ganska.

  Den lilla mandolinen som följer med är egentligen det bästa med den här produkten, det går supersnabbt att skiva upp en potatis. Den kommer nog komma till användning på fler sätt än att bara göra chips.

  Hållaren för potatisskivorna är lite i minsta laget. Jag skivade en normalstor potatis och då fick inte alla skivorna plats. 24 chips kan man göra, det är inte mycket att ställa fram till fredagsmyset det. Som ett litet mellanmål däremot är det ganska lagom. Jag kan absolut tänka mig att det är något jag kommer göra till kvällsfika om vi har potatis över.

  Resultatet smakar inte som chips. Därmed inte sagt att det inte är gott! Det smakar mer…potatis? Klyftpotatis kanske. Potatis med salt är ju gott i alla former, så även i denna. Jag tänker att jag ska prova med andra grönsaker också, det står att det går. Sötpotatis är säkert en hit.

  Det är inte odelat positiva recensioner hos Coolstuff, och det verkar som att hållaren har smält för vissa. Det har inte hänt mig (än), trots 6 minuter på full effekt i micron. Vi får se om det håller i sig.

  Fördelarna är ändå rätt många tycker jag. Det går snabbt att göra sig lite snacks om andan faller på, och eftersom det inte behövs någon olja blir det inte så flottigt. Det är ett bra sätt att använda upp rotfrukter som ligger och skramlar i grönsakslådan. Och förutsatt att man gör chips många gånger så blir det rätt kostnadseffektivt också.

  Kanske inte det första jag skulle rädda i en brand, men ändock en trevlig liten pryl.

  2 kommentarer till “Potato Chip Maker – recension”

  1. Fiffigt! Ser det ett problem i att jag gärna vill ha mycket (med betoning på många) chips när jag väl äter chips. Men å andra sidan, förmodligen bättre och rimligare snack till Fiona. Nu överväger jag lite om vi bör ha en sån i vårt hushåll eller inte

  Kommentarer är stängda.