Spara idéer med Google Keep

  Det är möjligt att jag har lite väl många olika appar där jag skriver upp saker. Men de fyller faktiskt olika syften! Todoist är för saker som ska göras. Evernote är för kunskap och referens. Och Keep? Keep är för när inspirationen slår till.

  Det är inte en av Googles mest välkända appar, och i sitt utförande är den rätt simpel. Enkelheten är precis det jag gillar, eftersom jag använder Keep för att spara mina idéer till blogginlägg. Det mesta av min inspiration kommer när jag är mitt uppe i något annat och då är det guld värt att ha någonstans där det är lätt att bara göra en liten notering. För let’s face it, om jag inte skrev ned idéerna på en gång så hade det inte blivit mycket här på bloggen som var värt att läsa. Jag har nämligen minne som en guldfisk.

  I Keep kan du spara textnoteringar, länkar, bilder, ljud och till och med rita om du skulle vilja det. Alla noteringar lägger sig som ett kort där du kan fylla på med mer innehåll om du vill. Det går att använda sig av taggar och likande, men jag har inte hittat något bra workflow för det. Jag bara skriver ned idéer som jag får, och så tar jag bort kortet när jag skrivit om det.

  För mig så sker själva noterandet nästan uteslutande från mobilen, och där gillar jag att det går snabbt och lätt både att skriva direkt i appen eller att spara till Keep från en annan app (som Feedly t ex). När jag skriver sitter jag däremot nästan alltid vid datorn, och då har jag en bra överblicksvy i webläsaren.

  Om du är en sådan som har telefonen full med anteckningar tycker jag absolut att du ska testa på hur det känns att använda Keep istället. Jag tycker det är en perfekt liten app just för sånt som inte direkt ska sparas speciellt länge utan bara ska tjäna som stöd för minnet.

  1 kommentar till “Spara idéer med Google Keep”

  1. Hittade hit från på smällen igår och blir kvar. Det händer inte ofta att jag lägger till nya bloggar men gillade din mycket. Tack för tipset om feedly. Herregud vad mycket jag klickar in i onödan på bloggar märker jag nu. Skönt att slippa och bryta vanemönster.
   Ha en trevlig helg!
   -Jenny-

  Kommentarer är stängda.