Tygblöjor för latmaskar

    Det är ju sådär kul att köpa blöjor. Och att slänga blöjor. Och att tänka på hur mycket man bidrar till sopberget med sina blöjor. Men – det är också himla smidigt. Jag gillar smidigt, så jag har vänt dövörat till när tygblöjor har kommit på tal, för jag har tänkt att det är väl själva definitionen av osmidigt. Faktiskt inte, visar det sig. Man får bara vara lite rimlig.

    I vintras hittade jag Retropi, som gör så kallade allt-i-ett blöjor, och bestämde mig för att klicka hem några stycken. De är dock inte gratis, så jag nöjde mig med 3 stycken för att testa på. Tanken var först att Freja skulle börja använda dem, men hon fick någon fix idé om att tygblöja skulle hon absolut inte ha. Och vem är jag att diskutera med en tvååring om hennes fixa idéer?

    Hoppet har alltså stått till Ellen, som ju har lite svårt att säga ifrån så hon får finna sig i såna här experiment. Nu har vi testat oss fram ett tag och hittat en liten trevlig rytm som jag tycker funkar fint. De dagar som vi ändå bara ska vara hemma (typ alla pga brist på intressant liv) och ändå ska tvätta en 60-graders tvätt (typ alla pga kräkbebis och förskolebarn) så får hon använda de tre tygblöjorna vi har.

    När vi byter slänger vi dem direkt i maskinen och när alla tre är använda drar vi igång tvätten. Kissblöjor är bara att slänga in direkt utan att göra något. Bajs sköljer vi av med duschen rakt ned i toaletten, så hamnar det liksom där det ska vara. Inte direkt svårt alltså, och även om vi använder en hel del engångsblöjor ändå så har jag räknat ut att om Ellen använder blöjor i 2 år så är det ungefär 1 000 blöjor mindre vi kommer göra av med. Inte en jättestor ekonomisk vinning, men det är ändå någon tusenlapp vi kan spendera på roligare saker. Och så har vi dragit vårt pyttelilla strå till stacken för en bättre miljö!

    Dela gärna med dig av dina erfarenheter av tygblöjor i kommentarerna!