Vad kan man leka med en 5 veckors bebis?

  Jag vet, jag vet. Små bebisar behöver inte direkt någon stimulans. Små bebisarns mammor, dock, kan behöva något annat att göra med barnet förutom att sitta och stirra drömskt in i dess ögon. Tiden tenderar att gå så sakta annars. Här är mina bästa grejer att göra med en bebis som är runt månaden.

  1. Läsa bok

  Man kan inte börja för tidigt med att läsa böcker. Fördelen med såna här små är att man inte behöver läsa en barnbok om man inte vill. Det går precis lika bra att läsa högt ur den bok man för tillfället läser själv.

  2. Göra hushållssysslor

  Om bebis trivs i sjal eller sele är det lika bra att börja träna på att hjälpa till hemma. Vika tvätt är till exempel en ypperlig syssla att göra tillsammans med en nyfödd, samtidigt som du förklarar vad det är du gör hela tiden.

  3. Titta i spegeln

  Ställ er tillsammans framför en spegel och titta på er själva och varandra. Lek tittut genom att flytta er från spegeln och sedan titta i den igen.

  4. Dansa och sjung

  Det bästa med den här ålderna är att barnet har noll preferens vad gäller vilken musik som spelas, så du får välja helt själv. Och du behöver inte ens bry dig om att det ska vara barnvänlig text!

  5. Träna på kroppsdelar

  Lägg en hand på de olika delarna och berätta för bebis vad de heter. Eller sjung ”Huvud, axlar, knä och tå”.

  6. Gå på promenad

  Eftersom alternativet är att sitta hemma och uggla så är det inte direkt svårt att motivera sig att komma ut på promenad när man är hemma med en liten bebis. Har du tur har du fått en sån som sover bra i vagnen och då finns det tid för att lyssna på podd eller prata i telefon.

  Vad leker du med din nyföding?

  1 kommentar till “Vad kan man leka med en 5 veckors bebis?”

  1. Får såna mysiga flashbacks till när jag var mammaledig med Fiona. Favoriten var helt klart att kittla henne eller göra miner så hon skrattade eller log 🙂

  Kommentarer är stängda.