Blandat

Vecka 19 – En vanlig vecka

Den här veckan har varit väldigt vanlig. En hel arbetsvecka, så Freja har varit på förskolan måndag till torsdag. På fredagar slutar Jonas tidigt, så då får hon vara hemma. Jag gillar vanliga veckor. Rutiner är ju min grej, och även fast det är kul när alla är lediga så blir det lite kaos för mig.

I torsdags hade jag lönesamtal på kontoret inne i stan. Det var första gången jag åkte pendeltåg på flera månader. Det kändes himla fint faktiskt, att vara bland folk och se något annat än vår lilla förort. Jag fick akut längt efter att få komma tillbaka till jobbet – och det kändes så väldigt bra att jag inte blivit ”skadad” av sjukskrivningen. Sakta men säkert blir jag mig själv igen.

Ellen var dock inte på sitt bästa humör och skrek mest hela tiden, så min vision om att jag skulle glida runt på kontoret och snickesnacka lite med kollegorna blev inte riktigt verklighet. Vi får försöka igen en annan gång.

Det mest anmärkningsvärda som hänt egentligen är att Freja äntligen cyklat på sin balanscykel som hon fick i födelsedagspresent i januari. Hon har varit livrädd för den av någon anledning, men igår sa hon plötsligt ja när vi föreslog att vi skulle gå ned på gården och cykla! Det var så kul att se henne åka runt. Hon börjar bli så stor.

Mitt betyg på veckan

3,5 av 5 skulle jag säga. Klart bättre än förra veckan, men det skulle behövts lite mer sömn och social interaktion för min del.

Veckans serier/filmer

I torsdags var det en film som gick på TV när jag nattade Ellen som verkade rätt bra. Tyvärr somnade jag så fort Jonas var färdig med Freja, men jag hann säga åt honom att påminna mig om att jag vill se den. Så nu har jag noterat att jag vill se The Tourist någon gång i framtiden. Annars kvällarna gått åt till att natta barn mest.

Veckans mest lästa inlägg

Även fast jag har svårt att se det så verkar det intressant med vår lilla vardag, och flest läsningar har min beskrivning av en vanlig dag med en 6-veckors bebis fått.

Veckans träning

Som jag har promenerat den här veckan! Ellen gillar nämligen inte riktigt när vagnen står still, men det passar mig ganska bra. Och lite Mammamage har det blivit också. Det känns egentligen som att jag är redo för lite mer avancerad styrketräning, men jag har bestämt mig för att jag ska göra igenom alla 10 nivåer först. Så jag kämpar på med det.

Veckans läsvärda

Det märks att jag inte rikigt hinner läsa så mycket som jag brukar, men lite godbitar har jag samlat ihop ändå:

Ett svar på ”Vecka 19 – En vanlig vecka”

  1. Jag blir så sugen på att ha hundra ungar till och vara mammaledig när jag läser din blogg. Även om det inte alltid är kul eller går som man har tänkt sig, men jag gillar det lite, vardagspussel och bebismys! När jag var hemma med Fiona så var vi bara hemma och vardag var helg och det var inget fel i det förstås. Men jag tror att min biologiska klocka börjar balla ur och ser allt som ett tecken på att det är hög tid att försöka sig på att skaffa fler :’)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *