Vecka 20 – Upp och ned och ned och upp

  Den här veckan har jag fått lära mig innebörden av uttrycket ”känslomässig berg- och dalbana”. Det har varit upp, och det har varit ned. Inte så mycket mitt emellan. Jag har hunnit med att hänga med både Denice och Mimmi – yay! Och jag har varit så trött att Jonas till slut fick ringa hit sin mamma så att jag skulle kunna få sova en natt – yay för själva sovandet, bu för tröttheten.

  Sen fick jag en ledig förmiddag i fredags, på årets första sommardag. Då låg jag på en filt och läste Björnstad. Som jag längtat efter att få läsa den boken, och så bra den var. Och så märkligt det blev att uppslukas av den berättelsen, läsa helt i fred, för att när den var slut komma tillbaka hem till det stökiga familjelivet.

  Nu i helgen är bara jag och Ellen hemma. Jonas är på svensexa och Freja sover hos sin farmor (en riktig hjälte, barnens farmor!). Det har varit så skönt ändå, att få fokusera bara på Ellen och mig själv. Jag tror att jag listat ut det nu, varför jag egentligen mår så dåligt ibland. Det har nog inte med vare sig sömnbrist eller egentid att göra. Det handlar om den obefintliga kontrollen.

  Jag har liksom dålig stresstålighet vanligtvis. Och om man nu tänker sig att Ellen är en helt slumpmässig liten människa som inte går att förutsäga alls. Och Freja är en lite mindre slumpmässig människa, men kräver ständig vaksamhet och kreativitet för att inte få ett sammanbrott stup i kvarten. Då tar det all min energi. Då går det inte att vara spontan och ”ta dagen som den kommer”. Det är i varje fall min teori.

  Lite lite grann har vi fixat hemma också. Vi har köpt en pall att ha i köket, så att Freja kan vara med utan behöva sitta på bänken. Himla bra pall faktiskt, precis lagom höjd så att en liten tvååring når upp. Och jag har gjort klart mitt projekt för Monthly Makers – vad det blev visar jag imorgon.

  Mitt betyg på veckan

  Ja men 3,5 ändå. Det braiga väger över, men det har varit en konstig vecka.

  Veckans serier/filmer

  Nä. Jo! Jag har kollat ikapp Skam.

  Veckans mest lästa inlägg

  Om att jag saknar mig själv. Stort tack till alla som kommenterat och peppat! Det blir ju bättre, det vet jag.

  Veckans träning

  Jorå, både promenader och Mammamage har det blivit. Jag valde mellan att ge mig ut och cykla och att läsa bok i fredags – där fick den mentala hälsan vinna den här gången.

  Veckans läsvärda

  Seså, hopp iväg nu och läs de här texterna också:

  1 kommentar till “Vecka 20 – Upp och ned och ned och upp”

  Kommentarer är stängda.