Krukor av ersättningsburkar

  Lyckan när jag såg att månadens tema i Monthly Makers är återbruk! Det gav mig nämligen tillfälle att ta tag i att göra något av alla tomma ersättningsburkar vi har liggande här hemma nuförtiden. Ellen dricker upp innehållet i ett par sådana varje vecka, och de är liksom så bra storlek så jag har sparat ett gäng och tänkt att jag ska hitta på något skoj med dem.

  I vår tomatodling på balkongen växer en liten basilikaplanta. Det är härligt att ha färsk basilika, men det är lite bångligt att behöva gå ut dit mitt i matlagningen. Jag har tänkt många gånger att om vi ska ha fler färska örter ska vi ha det i köket. Så nu tog jag tillfället i akt att fixa lite snygga krukor att ha örter i.

  Att sätta upp dem på väggen var ju också en snilleblixt känner jag. Vi har väldigt tomma väggar fortfarande, samtidigt som all bänkyta tenderar att bli upptagen av diverse prylar hela tiden. Vi satte dem dessutom ganska högt, så att de kanske får vara ifred från klåfingriga barn (antagligen inte).

  Själva tillverkningsprocessen var föredömligt enkel. Jag borrade hålen för repet först, och sedan sprayade jag burkarna med svart färg. Repet knöt jag med knutarna på insidan av burken. Sen i med örterna (fyllde upp med lecakulor i botten) och så upp på en krok. Sjukt nöjd!

  Material

  Burkar som innehållit modersmjölksersättning (Nan Sensitive)
  Svart sprayfärg (matt), från Jula
  Sisalrep, från Jula
  Färska örter (timjan, persilja, oregano), från Plantagen
  Lecakulor, från Plantagen
  BLECKA krokar, från Ikea
  Borr, skruv, plugg och sånt

  4 kommentarer till “Krukor av ersättningsburkar”

  1. Helt underbart ju! Extra fint att återbruka något som är så vardagligt. Och gillar verkligen den svarta färgen mot repen.

   1. Carin H Brander

    Tack så mycket, det känns bra att åtminstone tre av alla miljoner burkar kom till användning 🙂

  Kommentarer är stängda.