En vanlig dag med en bebis som är 2 månader

    Det har varit ganska få ”vanliga dagar” nu på senaste. På grund av alla röda dagar känns det som att det är mer undantag än regel att Jonas jobbar. Trots det känns det som att vi börjar komma in i någon sorts vardagslunk igen. Såhär kan en dag se ut just nu:

    Morgonen

    Ellen verkar inte riktigt ha bestämt sig för om hon är morgonpigg eller inte. Vissa dagar kan hon sova till åtta, andra dagar är det tydligen morgon klockan fem. Oavsett så ringer våra klockor 06:00, och då tar jag en dusch medan Jonas hänger med Ellen och vaknar till. Freja vaknar någon gång mellan 06:00 och 07:45 (sover hon länge måste jag väcka henne så vi hinner till förskolan).

    Morgonracet känns det som att jag har bra koll på just nu. Ellen är rätt beskedlig så det går att fokusera på att få Freja redo. Dessutom har lämningarna blivit otroligt mycket lättare och numera är det knappt några tårar eller sura miner alls.

    Dagen

    När Freja är på förskolan brukar Ellen faktiskt sova mestadels av tiden. Oftast är vi bara hemmavid och ser till att handla till middagen, tvätta och sånt skoj. Ibland hänger vi med någon av mina vänner, men inte alls så ofta som jag egentligen skulle vilja.

    Jämfört med för några veckor sedan hinner jag faktiskt sitta ned lite och ta det lugnt på dagarna också, vilket har gjort under för mitt humör. Det får gärna hålla i sig såhär ett tag.

    Eftermiddag och kväll

    När jag hämtat Freja går vi oftast något ärende, hänger på biblioteket eller går till lekparken. Det är en timme ungefär som vi behöver hitta på något innan Jonas kommer hem och det är dags att laga mat. Jag lagar maten på vardagarna och brukar få sällskap av Freja som vill leka med vattenkranen i köket och provsmaka middagsmaten.

    Sedan är det middag och därefter dags för nattning av barn. Vi har plockat fram resesängen och där får Freja sova numera. Det får helt enkelt vara så just nu, tills vi orkar göra ett nytt försök med att natta henne i hennes stora säng. Vi har i varje fall fått loss spjälsängen till Ellen, vilket var huvudsyftet med att ge Freja en vanlig säng.

    Freja somnar runt 20:00 kanske. Ellen brukar somna för natten lite senare, kanske runt 21:30. Men hon har plötsligt blivit superchill och hänger gärna själv i babygymmet eller sitter med oss i soffan, så att hon är vaken hindrar inte att vi vuxna kan hänga lite innan sovdags.

    Natten

    Det går nästan att ställa klockan efter Ellen just nu. Det är lite olika när hon somnar, men hon blir nästan alltid hungrig klockan 02:00, give or take några minuter. Jag vaknar oftast av att hon gnyr till, och hinner fixa en flaska innan hon vaknar. Då kan jag mata henne medan hon sover, vilket kortar ned min vakentid rätt rejält. Sedan brukar det bli en eller två gånger till med sådana matningar innan hon vaknar för dagen.

    Så just nu sover hon faktiskt hela nätterna, även om inte jag gör det. Hade det inte varit för att jag behöver ta hand om Freja så hade jag nog också kunnat skrapa ihop en tillräcklig mängd sömn. Det är det där med att behöva gå upp på morgonen som förstör det litet grann.

    Hur ser dina dagar ut? Jag är nyfiken, berätta gärna i kommentarerna!