Blandat

Hej då Squarespace!

För några år sedan nu, jag minns inte exakt, så tog jag hela min blogg och flyttade från WordPress till Squarespace. Det gjorde jag för att jag ville ha det enkelt och lätt – slippa koda eget och bara ta något som var färdigserverat. Något som var snyggt och funktionellt out of the box.

Men med enkelhet kommer ju också begränsningar. På senare tid har jag stört mig något oerhört på att jag inte kan gå in och peta i alla funktioner och få det exakt som jag vill ha det. Nu är jag plötsligt sugen på att grotta ned mig i koden. Så nu tar jag steget och flyttar hela klabbet tillbaka till WordPress.

Eftersom jag jobbar som webbutvecklare vet jag precis vilken risk jag utsätter mig för nu. Det skulle kunna hända något i flytten som gör att du och jag tappar bort varandra. Det vore tråkigt. Jag har verkligen försökt se till att det ska gå så smidigt som möjligt för dig som läser, och jag hoppas att jag lyckats tänka på det mesta.

Det som mest troligt kan gå fel är att du som läser via RSS, t ex via Feedly eller Bloglovin, slutar få uppdateringar från mig. Skulle det vara så att du inte hört ifrån mig på någon vecka så blev det säkert så, och då skulle jag bli så väldigt glad om du orkade lägga till mig igen. Det kan också nästan garanterat bli så att inlägg du redan läst dyker upp i ditt flöde igen. Förlåt på förhand för det.

Någon gång de närmaste dagarna sker flytten, och detta blir det sista inlägget jag skriver på Squarespace. Det känns riktigt pirrigt, och det ska bli så kul att kunna ha lite mer att säga till om hur bloggen ska funka. Redan från start kommer du till exempel kunna välja att få mail när du fått svar på en kommentar, något som jag längtat efter länge.

Häng gärna med mig på Instagram eller bloggens Facebook-sida, så ses vi på andra sidan!

Carin H Brander

2 svar på ”Hej då Squarespace!”

    1. Vad kul! Det är ett riktigt bra yrke om jag får säga det själv 🙂 Jag jobbar på ett konsultbolag som heter Kentor, där jag bygger webb på Microsofttekniker. Jag är väl så kallad full stack-utvecklare som kan det mesta, men pillar helst med CSS och annat frontendigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *