Pinsamt när andra gör bort sig

  Vad jobbigt det blev nu. Jag tänkte att jag skulle skriva lite om ett problem jag har, men när jag googlade för att hitta vad andra skrivit så hittar jag inte en enda grej om detta. Vad i hela friden? Det kan omöjligt bara vara jag i hela Sverige som tycker att det är så fruktansvärt obehagligt när andra gör bort sig.

  Jag vet att jag inte är ensam i världen, för det finns uttryck för det här fenomenet både på engelska (secondhand embarassement) och på tyska (fremdschämen). Men på svenska finns det ingenting på hela internet. Inga artiklar på Aftonbladet, inga blogginlägg, inte ens något på Flashback. Antingen har jag tappat min Google-fu, eller så är jag kanske helt ensam ändå. Tuff tanke.

  Då får jag väl helt enkelt förklara: Jag kan skämmas helt otroligt när jag ser andra människor göra bort sig. Det är till och med så att jag skäms vid tanken på att någon annan kanske kommer trampa i klaveret (hälsosamt, jag vet). Det allra värsta jag vet, det är att behöva titta eller lyssna på program där ”vanliga människor” ska ringa in. Tänk Bingolotto, eller morgonradio med tävlingar eller så. Klarar. inte. av. det.

  Det kryper i hela kroppen på mig när jag tänker på allt som kan gå fel för de stackars människorna som inte är vana med offentligheten. De kan ju råka säga fel, eller ta ett nummer i Färgfemman som redan är taget, eller få hjärnsläpp och säga ”Detsamma” när programledaren önskar lycka till.

  Det sitter i länge också. Jag tänker fortfarande ibland på en gång när jag var på öppna förskolan när Freja var bebis, och så kom det en förälder med ett äldre barn som hade tagit fel på tiden så de fick vända i dörren. Det var ju inte ens pinsamt för föräldern ifråga? Men tydligen tyckte jag det var så hemskt att jag kommer ihåg det nu flera år senare. Oklart vad det är för fel på mig.

  Snälla säg att det finns någon därute som har samma problem! Även om du aldrig har kommenterat på en blogg tidigare men har någon input i det här ämnet – ta dig tiden, jag ber. Det kan inte bara vara jag i hela Sverige.

  1 kommentar till “Pinsamt när andra gör bort sig”

  1. Hahaha. Tänkte inte kommentera enbart för att jäklas men nu kommenterar jag i alla fall. Jag måste lämna rummet när "vanliga människor" är med på tv. Du är VERKLIGEN inte ensam. Det värsta som finns är när folk gör bort sig på 3 fikat på jobbet……

  Kommentarer är stängda.