För ett tag sedan skulle jag tärna en zucchini. Jag brukar inte skära zucchini och av någon anledning tänkte jag inte på att den har precis samma form som en gurka, så jag började skära den genom att först skära skivor och sedan tärna dem. Först när jag hunnit störa mig på hur lång tid det tog insåg jag att jag tillfälligt glömt allt jag kan om hur man tärnar grönsaker.
Jag är inte ens i närheten av duktig på matlagning. Jag har inte tålamodet. När jag lagar mat så rationaliserar jag bort alla ingredienser som inte är direkt nödvändiga och resten slarvar jag med. Jag har aldrig i hela mitt liv finhackat en lök, till exempel. Det går väl lika bra med jättestora bitar liksom. (Gissa vem som sällan får laga finmaten här hemma).
Trots att jag hatar matlagning så har jag jobbat på en del restauranger, och dessutom gått ett helt år på Hotell- och restaurangprogrammet innan jag kom på bättre tankar. Därför vet jag i alla fall hur man skär upp massor med grönsaker snabbt, och det är jag tacksam för nu när det är ganska mycket viktigare att maten blir klar än att den blir fin att titta på.
Så för er därute som tycker det tar lång tid att skära grönsaker bjuder jag idag på bloggens första videoklipp genom tiderna! Inser att det kanske är en något begränsad målgrupp, men är det bara ett hushåll som sparar några sekunder varje gång det är gurka i salladen så är jag nöjd. I den här filmen tärnar jag tomater, gurka och avokado – och som en bonus även mitt bästa sätt att skära melon. Har du inte två minuter över till att titta på video så kan du scrolla ned. Nedan hittar du nämligen noggrant utvalda screenshots där nog själva kontentan framgår.
Finns det ännu bättre sätt? Tipsa gärna i kommentarerna! Och kanske finns det någon annan grönsak eller frukt som du är nyfiken på bästa sättet att skära den på? Jag kan tänka mig att göra research och dela med mig!