Blandat

Vecka 22 – sjukt späckat schema

Oj. Jag tittade precis tillbaka i kalendern på veckan som gått, och hjälp vad vi har hunnit med grejer. Det vi gjorde i början på veckan känns som fler månader sedan. Inte konstigt att jag varit helt slut nu i helgen.

Mamma var här i början på veckan, så jag och Jonas fick varsin ledig kväll. Jag minns inte riktigt vad Jonas gjorde, men jag åkte i varje fall till Mall of Scandinavia och köpte en ny telefon. Jag har inte varit nöjd med kameran på den gamla. Dessutom var den ju nästan ett år gammal, vilket är ungefär min smärtgräns innan jag tröttnar.

Ellen har haft två bokade tider den här veckan. Den ena på BVC där vi konstaterade att hon växer som hon ska. Den andra på Astrid Lindgren där de skulle kika på hennes navel som inte riktigt läkt som den ska. Det besöket var ett äventyr i sig – de bygger ju en massa nytt vid Karoliska och jag hittar inte där. Det slutade med att vi kom nån halvtimme för sent till besöket, som sedan var kanske tre minuter långt och mest resulterade i att vi ska vänta och se.

Jag har varit på efterkontroll hos MVC och på två årsmöten: Influencers of Sweden och vår bostadsrättsförening. INoS möte skedde online, vilket var för första gången för mig och förvånansvärt smidigt. Jag blev nästan lite ledsen att jag inte är engagerad någon annanstans nu som skulle haft nytta av det verktyget vi använde. Jag börjar faktiskt sakna föreningslivet, det är tråkigt att inte ha någon gemenskap att höra till. Det är trevligt för en enstöring som mig att ha inbokade träffar med likasinnade, och dessutom få bidra till ett större syfte. Men ack, det är för lite tid för sånt just nu. Det får bli när barnen är större och har hittat något intresse jag kan verka för.

Till sist blev det helg och vi åkte till Karlstad för att gå på bröllop. Freja fick stanna hemma i Stockholm hos sin faster, så det var lite som att vara på semester. Så hade vi ju aldrig tänkt när Freja var två månader, men Ellen var supersmidig att ha med sig och sov gott i sin vagn under middag och fest. Vi blev kanske lite övermodiga av det och stannade uppe till halv tre, vilket var alldeles för sent för mig. Men kul var det!

Mitt betyg på veckan

4 av 5. Vissa stunder har varit lite för mycket för mitt psyke, men jag tycker ändå det har känts OK. Det känns som en liten seger att jag tagit mig igenom en ”vanlig” vecka med aktiviteter och bokade tider utan att bryta ihop totalt.

Veckans serier/filmer

Nej, inget House of Cards den här veckan heller. Jag insåg att jag hade tittat fel och den nya säsongen inte kom förrän i tisdags, så det fick mig att känna mig lite bättre till mods över att ha missat den förra veckan. Nästa vecka kanske?

Veckans mest lästa inlägg

Den här veckan var det en recension av en chipsmakare som lockade mest. Tror jag det, det är gott med chips.

Veckans träning

Fortfarande en del promenader, även om det blivit lite sämre med det i slutet på veckan. Jag försökte faktiskt dra ut och cykla i fredags, men fick vända. Jag får ont i kroppen av vår cykel, det är bara att acceptera. Fattar inte ens hur, men jag får liksom ont i axlarna? Barnmorskan sa ingen löpning förrän Ellen är ett halvår, så jag vill så gärna hitta någon annan motionsform under tiden. Det kanske är så att jag får dra till gymmet, för jag behöver få vara själv när jag tränar.

Veckans läsvärda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *