En vanlig dag med en bebis som är 3 månader

  Bebis Ellen har hunnit blir 3 månader (nästan fyra faktiskt) och vi har semester nu. Hela familjen är alltså hemma hela tiden, vilket är några delar fantastiskt och någon del lite grann påfrestande. Fast just nu är det faktiskt mest bara kul. Så här kan en vanlig dag se ut just nu.

  Morgonen

  Ellen brukar vakna till runt 06, då får hon en flaska och en ren blöja. Oftast går det att få henne att somna om direkt, men ibland vill hon vara vaken typ 45 minuter för att sedan somna om. Storasyster Freja sover oftast ganska länge nu på morgonen och vaknar runt 08 kanske. Den som tagit nattmatningarna med Ellen får ta sovmorgon till 09 har vi bestämt, sedan börjar dagen på riktigt.

  Bebis 3 månader med storasyster

  Dagen

  Det är ju semester så ingen dag är riktigt den andra lik. Men oavsett vad vi gör, så ser Ellens rutiner ut såhär lite löst: Vaken i ungefär två timmar, sedan en tupplur som kan vara allt ifrån en halvtimme till två timmar. Ungefär varannan till var tredje timme är hon hungrig och får en flaska ersättning. Vi blandar flaskorna på 120 ml vatten, hon verkar inte vilja ha mer än så. Lite mat ofta verkar vara hennes melodi. Då har hon fötts in i rätt släkt kan jag meddela, åtminstone på sin mors sida.

  Mest hänger Ellen bara med på det resten av familjen gör, i vagn eller babyskydd. Vi använder nästan inte sjalen alls längre, hon är nöjd med att ligga själv oftast. Hon kan inte vända sig själv åt något håll ännu, däremot är hon en hejare på att dra iväg i någon sorts ryggsim över halva golvet.

  Hon älskar att ligga i babygymmet och leka med leksakerna som hänger där. Ibland blir hon lite missnöjd, men det avhjälps lätt med att ge henne lite uppmärksamhet (prata eller sjunga lite). Då blir hon glad som en lärka och ler så att man blir alldeles varm i hjärtat.

  Bebis 3 månader hand

  Kväll och natt

  Runt 20 har Ellen börjat somna för natten. Då får hon pyjamas, ny blöja och eventuellt en flaska – sedan somnar hon ganska omgående i sin säng. Freja är lite mer oberäknelig, men brukar somna någon gång mellan 20-23. Typ. Det är extremt oförutsägbart.

  När barnen somnat är vår enda chans till att göra precis vad vi vill. På sistone har det betytt att läsa varsin bok i varsin ände av en soffa. Nu måste jag dock roa mig på annat sätt några dagar, för Jonas är inte klar med nästa bok i serien. Tufft för honom att han gift sig med en bokslukare som läser en bok på en kväll…

  När vi går och lägger oss runt 23 får Ellen en flaska i sömnen. Under natten har vi förberett tre flaskor med rätt mängd vatten, och pulver i en vällingdoserare. Hon har inget emot att dricka ersättningen rumstempererad, så det funkar bra att blanda ihop en flaska och ge henne den medan hon halvsover. Vi byter nästan aldrig någon blöja på natten.

  Hon har precis börjat gå från två nattflaskor till en, men det är inte helt lika varje natt. Oftast vaknar hon vid 03:30 bara, och sover sedan vidare till 06.

  Bebis 3 månader

  2 kommentarer till “En vanlig dag med en bebis som är 3 månader”

  1. Det är alltid lika kul att läsa om hur andra gör, även om det inte spelar någon roll såklart. Man gör det om funkar. Men det låter så himla mysigt! Vi körde också på att bara skaka ihop på natten, däremot hade vi varmvatten i en termos så jag önskar nu att jade hade tänkt på att det ju går att ge kallt också!

   1. Carin H Brander

    Haha, jag insåg att jag inte klarar av att måtta upp vatten ordentligt på natten så Ellen fick helt enkelt lära sig att dricka kallt 🙂

  Kommentarer är stängda.