DIY

Piffa till byrå med dekorplast

Jag älskar initiativet Monthly Makers, som är en utmaning varje månad där alla deltagare skapar något på ett förutbestämt tema. Det är så kul att tänka ut ett bra projekt, och så fantastiskt skönt att få ha någon typ av deadline i det här småbarnskaoset som är mitt liv just nu. Att få känna sig klar med något.

Den här månaden är temat något jag aldrig testat, och vi bestämde oss tillsammans här hemma för att passa på att piffa till den nya byrån vi köpt till barnrummet. Det är alltså inte bara jag som skapat den här månaden, min man Jonas är lika skyldig.

Dekorplast har Jonas jobbat lite med tidigare, när han fixade ett hemmagjort barnkök av ett skåp i barnrummet, men för mig var det helt nytt. Och vilket himla bra material! Det var väldigt enkelt att skära ut formerna – dessutom blir det ju temporärt vilket känns rätt bra i ett barnrum som är i ständig förändring.

Dekorplast stickers

Först hade vi ganska enkla former som idéer. Sen kom jag på att jag skulle göra en dalahäst. Jonas kontrade med en Stockholmssiluett, och ungefär där spårade det ur. Så till den milda grad att Jonas faktiskt inte är klar med alla sina lådor, för han blev lite ambitiös. En cliffhanger alltså, jag återkommer med rapport!

En oavsiktligt fördel med det här projektet är att det har blivit mycket lättare att kommunicera kring var saker och ting finns i byrån. Det är liksom enklare att säga att tröjorna bor i lådan med bokstäver på, än att försöka förklara ”den tredje raden uppifrån, till höger”. Så se där, då fick jag in ett litet tips för en enklare vardag också! Det är ju liksom huvudtemat för den här bloggen – är du nyfiken på mer sånt kan du läsa mer i arkivet.

Dekorplast mobler

5 svar på ”Piffa till byrå med dekorplast”

  1. Jag älskar hur ni kunde ryckas med i skapandet som med siluetten och dalahästen – bägge oerhört imponerande! Så roligt att du hakar på Monthly Makers och vilken inspirerande tematolkning! Dekorplast har jag heller aldrig jobbat i, men det gav lite idéer på hur jag faktiskt skulle kunna fixa till i vårt förfärliga badrum..! Tack 🙂

    1. Tack så mycket för de fina orden! Ryckas med i skapandet är precis rätt formulering – det blir ofta så när speciellt Jonas ska göra grejer 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *