Julpyssel! Inspiration på pyssel att göra med barn

  Dags för julpyssel! Jag har grävt i mina arkiv och samlat ihop lite inspiration till förhållandevis lätta pyssel. De flesta går att göra tillsammans med små barn.

  Julpyssel tips

  Återbruka skräpet! Stansen med form av en stjärna är ett impulsköp som har visat sig komma till stor nytta. Den går varm i juletid.
  En gammal läskkartong fick bli stjärnor:

  Stansade stjärnor av gammal kartong

  Gör lyktor av gamla glasburkar. Måla burken vit inuti och dekorera som en snögubbe. Sätt i ett batteridrivet ljus så kan du använda locket som hatt:

  Julpyssel snögubbelykta

  Klistra fast små pompombollar på kartong med limpistol för en enkel krans att hänga på dörren:

  Julpyssel krans

  Limma ihop glasspinnar till små granar. Om en vuxen limmar själva stommen med limpistol kan barn i alla åldrar vara med och dekorera sedan:

  Julpyssel gran av glasspinnar
  Granar av glasspinnar

  Gör tomtar eller andra figurer av toapappersrullar (den här har min mycket konstnärliga man gjort):

  Julpyssel tomte av toarulle

  Pärla små julgranskulor och häng upp lite varstans, till exempel i krukväxterna. Det blir en cool och lätt surrealistisk känsla:

  Julpyssel pärlade kulor i krukväxt
  Pärlad kula och girlang

  Limma fast hobbyfilt på en kartong, och klipp ut dekorationer som barnen kan ”klä granen med”. Hobbyfilt fastnar på sig själv, det blir som en flanellograf. Mina barn tycker detta är jättekul, och som ett plus låter de bli den riktiga granen (oftast):

  Julpyssel gran av hobbyfilt

  När ni nu pysslat en massa, se till att det kommer till användning och inte bara blir liggande. Ett tips är att använda pysslet i juldukningen sen:

  Julpyssel som dekoration vid dukning

  Sugen på mer pysselinspiration? Läs vidare om Hem, trädgård och pyssel!