Hållbara presenter till mors dag

  Ge mamma en snäll present som gör henne glad utan att göra planeten ledsen! Här har jag samlat tips på hållbara presenter till mors dag:

  Upplevelse tillsammans med dig

  Det finns så mycket skoj att uppleva tillsammans: Ta med mamma på konsert, teater eller museum. Ät god mat. Drick god dryck. Åk på en tågresa. Flanera i en vacker trädgård. Hälsa på en kär vän.

  Ätbar växt

  Nu svämmar det över av växter! Ge mamma en liten tomatplanta att ha på köksbordet, eller ett äppelträd att ha i trädgården, eller vad som nu passar henne. The gift that keeps on giving.

  Något du gjort själv

  Varför inte återuppliva traditionen från barndomen, och ge mamma något du gjort själv? Är du någorlunda vuxen kanske det till och med kan bli något användbart, istället för de knöggliga lerklumpar och teckningar på huvudfotingar hon fått tidigare. Har du inte sinne för handarbete så varför inte sätta ihop en korg med hembakt bröd och andra delikatesser.

  Hållbara presenter till mors dag

  Ge av din tid, ork och kunskap

  Även om mamma kan allt, så kan det ibland vara så att vi barn har möjlighet att hjälpa till så mamma slipper. Hjälp till att sätta upp den där hyllan, åka till tippen, uppgradera till senaste versionen av operativsystemet på telefonen eller storhandla.

  Ge mamma en gåva att ge vidare

  Ge en slant till välgörenhet i mammas namn, eller varför inte ge bort ett presentkort hos Kiva? Då kan din gåva komma andra till gagn och dessutom fortsätta göra nytta igen och igen när lånet betalats tillbaka.

  Egentid

  Har mamman små barn hemma? Då önskar hon sig säkert lite tid för sig själv. Och inte bara en paus för att sedan igen behöva ta tag i allt som hopat sig under pausen! Det ska vara en riktig paus även för själen, när hon inte behöver tänka på tvätt som ska tvättas och middag som ska lagas.

  Skriv ett brev

  Att vara mamma kan vara ett otacksamt jobb. Passa på att tacka för allt hon gjort i ett personligt brev. Ta dig tid att skriva för hand på ett fint papper.

  Gillade du dessa tips på hållbara presenter till mors dag? Stanna gärna kvar och läs mer om Hållbarhet!