Köp ett färdigt middagsschema!

    Att det ska vara så krångligt det där med vardagsmaten. Det är jobbigt att tänka ut den. Det är jobbigt att laga den. Allt är jobbigt och alla är hungriga. Nja, så illa kanske det inte är hela tiden, men ibland är det faktiskt drygt det där att vi behöver äta för att överleva.

    I min familj har vi i flera år haft något som vi kallar för ett rullande middagsschema: vi har bestämt oss för vilken rätt vi ska äta varje dag i tre veckor – och sedan börjar vi om igen. Det är jättejätteskönt att ha det där schemat! Mer hjärnkapacitet över till annat.

    Jag får ofta frågor om vårt schema och upplever ni finns därute, ni som gärna skulle prova men inte riktigt orkar sätta er och ta fram själva schemat. Misströsta icke! Jag har lagt en stund på att ta fram en liten lättfattlig plansch över en av våra matveckor. Komplett med idéer för olika ambitionsnivå.

    Nu kan du köpa Middagsschemat – vecka 1, direkt här på bloggen! Det är ett litet test för att se hur intresset ser ut. Finns det efterfrågan så tänker jag ta fram fler. De allra första får också rejäl rabatt på det tänkta priset, så passa på nu att ta ett litet steg mot en enklare, mer hållbar vardag.