Helgschema

  Ett schema över helgens dagar

  Sånt här mår jag bra av: klara förväntningar. Det är en sån källa till frustration tycker jag, när man inte regelbundet klargör och utvärderar sina rutiner.

  Innan lillasyster föddes var vi jättebra på detta, och hade väldigt tydliga ramar för vem som förväntades ta hand om storasyster när. Till och med när hon var pytteliten hade vi bestämda tider för vem som skulle gå upp på natten med henne.

  Men sen kom lillasyster, och min ork till att driva såna här saker tog slut. Och sen blev allt jättejobbigt, mycket tack vare att vi slutade prata om våra rutiner. Nu har vi börjat så smått igen.

  Det här är vårt nya helgschema: varsin sovmorgon till föräldrarna, egentid med vardera barn, lite lugn och ro mitt på dagen och även tid då alla får göra vad de vill men de vuxna måste vara beredda på att bli avbrutna av ett barn som behöver något.

  Grädden på moset är att nu när vi har en plan, så blir det lättare att göra avsteg från den. Allt kommer ju ställas på ända så fort vi har något inplanerat på helgen. Men för mig så är det mycket mycket lättare att hantera avsteg från rutinerna när det åtminstone finns rutiner.