Olio – app för matsvinn

  Jag har hittat bästa matsvinnsappen!⁠

  Har du hört talas om OLIO? Det hade inte jag förrän för några veckor sedan. Men alltså herregud, det här är ju precis den där appen jag har saknat i mitt liv.⁠

  Vaddårå? Jo, det är en app där du kan hitta mat som andra vill bli av med, att hämta helt gratis. Bröden på bilden hämtade jag av en trevlig tjej, som i sin tur är volontär för OLIO och hade hämtat dem på ett café som rensat ut dem vid slutet av dagen.⁠

  Även privatpersoner är välkomna att lägga upp annonser, och jag har sett en del grönsaker och annat gott i mitt flöde.⁠

  Appen är UK-baserad, men verkar ha börjat få fäste åtminstone i Stockholm. Just nu när jag tittar så finns det flera olika alternativ för mig ifall jag skulle vara sugen på att hämta en färdig macka.⁠

  Detta kan ju vara det bästa sedan skivat bröd (hehe) och jag vill såklart hjälpa till att sprida ordet. Ju fler som använder den här appen, desto bättre. Helst hade jag blivit volontär, men med tanke på att jag knappt hinner med livet som det är så får detta duga. Stor tumme upp från mig!⁠