Mappa belöningarna mot dina mål

  Här är ett sjukt bra life hack för att bygga nya vanor: se till att även belöningarna mappar mot dina mål.⁠

  Mitt fokus just nu är att spara pengar och att ta hand om min stackars eftersatta kropp som fått sitta stilla i flera år nu och vänta på bättre tider. Och jag har kläckt den här sjukt briljanta idén: när jag tränar, då belönar jag mig själv med att få spara extra pengar! Win win liksom.⁠

  Carin H Brander

  Det händer något med psyket när jag skiftar fokus och tänker på de nya vanorna som belöningar snarare än straff. Helt plötsligt börjar jag tänka att ”kom igen, ta den där cykelturen så att du får spara den extra slanten”.⁠

  Här är lite fler belöningar du kan använda för att skapa flera nya vanor på en gång:⁠

  – Ynnesten att få lägga sig tidigt⁠
  – Lugnet som infaller sig när du får krypa upp i soffan med en god bok eller ett handarbete⁠
  – Glädjen i att spela ett spel med familjen⁠