Stickad matta av gammalt lakan

  En stickad matta – för att varför inte.⁠

  Materialet är ett gammalt påslakan som jag rev i remsor. Sedan stickade jag rätstickning på mina tjockaste stickor och nu har vi en trevlig matta på lilla toan. Inte en spänn kostade det!⁠

  En stickad matta

  Såhär gjorde jag

  Jag började med att riva lakanet i remsor – kanske 3 cm breda. Remsorna nystade jag sedan upp på ett provisoriskt nystan, det behövdes för att slippa trassel. Lakansväv är trevligt på det sättet att det går att riva, man behöver alltså inte klippa mer än ett litet jack i början.

  Mitt lakan var rutigt så det var lätt att få remsorna lika breda, men jag tror inte det är supernoga.

  För själva stickningen så letade jag på mina tjockaste stickor. De är inte jättetjocka, skulle gissa på nr 7 eller 8. Jag lade upp ungefär 30-40 maskor (det som fick plats på stickan) och stickade rätstickning hela vägen. Det blev ingen jättestor matta, den är lagom för ett litet badrum – men det går såklart att göra större om man vill!