Jag tänker aldrig mer jobba när jag är sjuk

    Rätt länge så tänkte jag att jag inte var en sån där vekling som behöver vila – eller sova för den delen. Pusha på ba, här låtsas vi inte om att vi är sjuka. Sova kan vi göra i graven, work hard – play hard osv.⁠

    Vilken överraskning va, att det inte höll i längden? Nu har jag lovat mig själv dyrt och heligt att aldrig mer åka till jobbet när jag är minsta tillstymmelse till sjuk. Och att inte ha ett uns dåligt samvete för det.⁠

    För jag fick inga medaljer för att kämpa igenom feber, förkylningar, migrän och stressymptom. Men jag fick en arbetsmiljö där jag ständigt var tillgänglig och behövd, trots att jag egentligen inte orkade. Aldrig mer. Det finns ingenting som är så viktigt att det inte kan vänta tills jag mår bra igen.⁠

    Numera checkar jag ut totalt om jag mår dåligt. Och till ingen som helsts förvåning så klarar sig jobbet alldeles utmärkt utan mig. I värsta fall får någon vänta på svar några extra dagar.⁠

    Men! Jag vet att det inte handlar om mindset för alla. Det finns många arbetsplatser därute som faktiskt inte funkar så bra när någon är sjuk. Vårt samhälle är trasigt på det sättet – och jag vet inte hur vi ska fixa det…⁠