11 plagg – en ultraliten kapselgarderob för sommarsemestern

  En kapselgarderob bygger på ett fåtal plagg som går att matcha och kombinera på många olika sätt. Just sommarsemestern är ett ypperligt tillfälle att ge sig in kapselgarderobens underbara värld. Jag har satt ihop en miniliten samling plagg som jag tror att det går att klara hela sommaren på, så länge det finns möjlighet att tvätta. Och så länge det inte regnar hela tiden…

  Plaggen

  Klänning – jag har valt en härlig halvlång mönstrad i viskos. Den får gärna vara långärmad också, för att skydda mot sol och eventuella mygg.

  Toppar – mitt val blev en luftig ljusblå i bomull och ett vitt linne med smala axelband.

  Varm tröja – självklart min bästa tröja i hela världen, modell Dalia från Rodebjer. 100% bomull, en intressant siluett och supermysig när det behövs värme eller bara en trygg känsla.

  Leggings – välj ett par i en neutral färg, gärna i lite tjockare material så de kan fungera som både byxor och något att ha under klänningen när kvällen blir kallare.

  Shorts – mitt shortsgame sträcker sig hittills till ett par avklippta svarta jeans. Hade jag haft andra val så hade jag försökt välja något i en luftigare modell, gärna i t ex linne.

  Sarong/sjal – se till att välja rätt här! En sjal som är så stor att den även går att använda som kjol eller klänning är som att ha packat lite magi i väskan.

  Två skärp i olika färger – ett enkelt sätt att skapa olika visuella uttryck med samma plagg.

  Sandaler – för att det är sommar och det behövs något att köra fötterna i.

  Sneakers – för att ibland passar det inte med sandaler.

  Kombinera

  Se till att färger och mönster passar ihop, så finns det ingen hejd på hur det går att kombinera de här plaggen! Det tog mig ungefär 10 minuter att komma på dessa kombinationer – du kommer garanterat på dina egna.

  12 olika kombinationer av plaggen från kapselgarderoben.