Blandat

En titt i backspegeln

Det verkar som att april är en månad när jag blir nostalgisk. Fick nämligen för mig att jag skulle göra någon sorts tillbakablick idag, så jag tittade i arkivet från förra april och tittade det här inlägget där jag gör en tillbakablick… Så varför inte, vi kör samma sak igen. Här är vad jag gjorde för 5, 10, 15 och 20 år sedan.

April 2012

Jag vet att jag jobbade på Svensk Byggtjänst, och att jag lade mycket tid på cheerleadingen. Mer än så kan jag inte säga, för jag har inga som helst foton i någon mapp och det enda som står på bloggen är den här listan över vad jag gjorde en random dag. Så himla tråkigt, idag är jag väldigt ledsen att jag inte prioriterade bloggen där under några år.

DM i Västerås i mars, det är ju typ april. Jag är hon i den märkliga orange kjolen.
DM i Västerås i mars, det är ju typ april. Jag är hon i den märkliga orange kjolen.

April 2007

Det här är en av de mest betydelsefulla månaderna för hur mitt liv som ung vuxen kom att te sig. Precis i slutet kom det sig nämligen att den relation jag var i då tog slut, vilket ledde till en lite vilsen sommar i gott sällskap med Denice, vilket i sin tur födde det ytterst impulsiva beslutet att flytta till Uppsala och börja plugga där istället för i Borlänge där jag precis börjat på ekonomprogrammet.

Föga förvånande fanns det inte plats på ekonomprogrammet i Uppsala två veckor innan terminsstart, men däremot gick det bra att plugga systemvetenskap. Jag har ganska mycket i mitt i nuvarande liv att tacka för de där åren i Uppsala, så även fast just april 2007 kanske inte var så händelserikt i sig så har den månaden satt sina spår, så att säga. 

Den här bilden är i och för sig tagen i maj 2007, men det får duga.
Den här bilden är i och för sig tagen i maj 2007, men det får duga.

April 2002

16 år gammal var jag och var på väg att avsluta mitt första år på gymnasiet. Hotell och Restaurangprogrammet på Haraldsbogymnasiet i Falun. Snacka om att jag hade valt fel program (bytte senare till Samhäll pga är pluggis, kan inte laga mat). Jag tror att jag hade börjat jobba på McDonalds i Borlänge.

Det var mitt första år som cheerleader och det var nog typ i april som vi åkte till Luleå och tävlade distriktsmästerskap (för att Luleå och Falun låg i samma distrikt var fullt rimligt på den tiden). 13 timmar med tåg tog det – enkel väg, Denice gick på kryckor, jag var riktigt hes och vi hade ohemula mängder fruktsallad. Vi kom på 3:e plats av 3 startande lag och jag fick min allra första av många oförtjänta medaljer.

Sjukt coola var de, T-shirtsen med stadsdelstryck på som man kunde köpa på Freddes Store. På min stod det Knoppen. Denice är för övrigt med på den här bilden också, helt orimligt hur länge vi känt varandra.
Sjukt coola var de, T-shirtsen med stadsdelstryck på som man kunde köpa på Freddes Store. På min stod det Knoppen. Denice är för övrigt med på den här bilden också, helt orimligt hur länge vi känt varandra.

April 1997

Femte klass. Vad gjorde man då av vikt liksom? Jag drar till med en vild gissning på att det var ungefär då vi spelade en himla massa Donkey Kong på Super Nintendo. Vi, det var ett gäng kompisar varav jag tappat kontakten med alla utom Anna. Det är så länge sedan att jag inte ens lyckas lista ut vem som är rätt när jag söker på dem på Facebook. Vi spelade i varje fall TV-spel, och hängde utomhus som man ju gjorde då, för längesedan. Gick på skoldisco och dansade till Song 2, Tubthumping och Fire Water Burn. Good times.

Bild tagen kanske ungefär typ vid den tiden? Inte april obviously pga snö, men något sånt.
Bild tagen kanske ungefär typ vid den tiden? Inte april obviously pga snö, men något sånt.

Vad gjorde ni för 5, 10, 15 och 20 år sedan? Berätta i kommentarerna!

Personligt

Mitt 2016

Ännu ett år är till ända, och dessutom ett ganska fantastiskt sådant! Såhär på 2016 års sista dag tänkte jag att det är dags att summera.

TLDR: Mådde bra (nästan hela tiden), gifte mig, blev gravid igen.

Januari

I början av januari återhämtade jag mig från att ha donerat benmärg via Tobias Registret. Jag var öm i ryggen ett tag och det var så skönt när jag kunde börja röra mig ordentligt igen. Jag tog de första stapplande stegen mot att komma igång med löpningen.

Februari

Jag fyllde 30 och det var ungefär det roligaste ever! Hann med både middag med familjen och en väldigt lyckad fest. Plus att mina fina kollegor firade mig med frukost, det blev jag väldigt rörd över.

Till festen kom en massa gamla kompisar jag inte sett på länge och jag är så glad att jag lyckats återknyta kontakten med ett gäng braiga personer som jag vill ha i mitt liv.

Mars

Jag fick ett plötsligt infall att vara med i #blogg100, vilket var ungefär det bästa beslutet ever. Bloggen fick vakna till liv efter flera år i dvala och jag var och är fortfarande väldigt peppad på det.

Och så firade vi påsk i Kläppen med hela tjocka släkten på mammas sida. Allihop i ett stort hus, med massor av barn och massor av utomhusvistelse. Fantastiskt.

April

Jag var himla huslig och gjorde bland annat glasspinnar av yoghurtkvarg och bakade kakor. Vi förberedde en hel del inför bröllopet, jag fick både mina skor och tärnklänningarna levererade.

Och så var på en massa AW:s, både med jobbet och med fina vänner. Så skoj det var!

Maj

På mina bilder ser det som att det var fantastiskt väder hela maj, och så minns jag det också. Solsken, glada dagar, och upploppet fram till bröllopet. Och så min möhippa! (Som jag knappt bloggade om men som var helt fantastisk).

Jag gjorde Ett foto i timmen en dag och de inläggen är ju faktiskt himla skoj insåg jag nu. Får försöka vara med på det mer framöver.

Juni

Foto: Magnus Stålberg (www.bilderavmig.se)

Rätt bra månad, om vi säger så. Den 4 juni gifte vi oss på Dalasalen i Falun, och det kan vara det absolut finaste jag någonsin varit med om. Inte bara fick jag min Jonas, vi fick dessutom fira det med nästan alla vi ville ha med – tack vare min mamma som hjälpte till en massa ekonomiskt.

Sen hann vi med en massa andra saker också verkar det som, bland annat midsommar i Säffle och årets enda cykeltur värd att tala om.

Juli

Jag köpte en massa bra att ha-pryttlar till hemmet, bland annat de här krokarna som jag fortfarande tycker är väldigt bra. Jonas och Freja målade tavlor tillsammans som blev en succé. Och så hade vi semester tillsammans en massa och det var himla mysigt.

Augusti

Jag skrev hela två inlägg på bloggen under den här månaden och det har sin förklaring. Jag mådde nämligen så himla kasst, och var gravid i de där första veckorna då man inte orkar göra något annat än att sova och äta kex. Tur att jag hade semester!

Och så började Freja förskolan. Helt sjukt, vår lilla bebis blev så stor helt plötsligt.

September

Jag outade graviditeten på jobbet och på bloggen. Så skönt det var att kunna skriva om det, för det har verkligen haft större påverkan på livet än vad jag hade räknat med.

Vi började jobba heltid båda två, och med det hamnade vi rakt in i det berömda livspusslet. Det innebar många tidiga morgnar för mig, vilket var ganska tungt faktiskt när man är van att vara ledig halva veckorna.

Och så åkte jag till Barcelona med jobbet! Det var väldigt trevligt, men jag tänker inte sticka under stol med att jag var rätt avis på de som kunde ta en öl i solen och gå ut och festa natten lång. Själv sov jag mest och hade en helt annan dygnsrytm än kollegorna jag vanligtvis hänger med.

Oktober

 

Fortsatt ganska trött månad faktiskt. Vi försökte ha någon sorts date night som slutade med att vi köpte hem mat från Sibylla och somnade i soffan. Vi åt frukost med våra kompisar, vilket visade sig vara en hit.

Lite sociala aktiviteter hann jag med i alla fall, exempelvis var jag på En skam för Sverige 2. Det var väldigt kul!

November

Jag kläckte den fantastiska idén en adventskalender med aktiviteter, som vi förberedde helhjärtat. Och så jobbade vi, och så sov jag. Det blev snökaos, och Trump vann valet i USA. Lite upp, lite ned.

December

Jul, jul och mer jul. Vi körde på med kalendern, julpyntade och har varit lediga/sjuka en massa. Men det har varit väldigt fint och jag har fått en hel del ny energi inför det nya året.

Sammanfattningsvis ett väldigt väldigt fint år.

Familj

Kanarieöarna 2015

Den här veckan för ett år sedan var jag och Freja på Kanarieöarna tillsammans med min mamma, moster, kusiner och kusinbarn. Det var för himla fint och härligt det, även om jag minns det som rätt tufft att ha huvudansvaret själv en hel vecka när jag är van att kunna byta av med Jonas. Men solen, maten och sällskapet, det var grejer det! Och så liten hon var då…

Blandat

Throwback till år 2000

Jag minns hur jag brukade räkna efter hur gammal jag skulle vara år 2000. Det var året jag skulle fylla 14 år och det kändes sååå avlägset. Då skulle jag vara stor, nästan vuxen. HAHAHA! Det är 16 år sedan nu och jag vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor.

Minns ni år 2000? Vad gjorde ni på millenieskiftet? Jag firade nyår hemma med mamma i Falun. Jag tror att vi var hemma och åt middag på kvällen och sedan gick ned på Stora Torget, där det var världens fest. Så spända vi var på att se om allt bara skulle bli svart när klockorna slog över. Och vilket antiklimax när den omtalade Y2K-buggen inte hade någon märkbar effekt alls.

År 2000 var året bröderna Olsen vann Eurovision i Stockholm med mästerverket ”Fly on the wings of love”. Sveriges bidrag var Roger Pontare. Vår favorit var det lettiska bidraget My star. Såhär i efterhand känns det som att vi var onödigt intresserade av Eurovision. Vi kunde typ alla låtarna utantill.

Det var extremt dåligt väder den sommaren, men det hindrade inte oss. Vi tog bussen till Rättvik för där fanns det nya roliga människor vi inte redan kände. Vi tältade på Lisas gård och gjorde låtsasdreads i Annas hår. Vi hittade på ofantligt kassa låtar, åkte till Finspång, lyssnade på Petter.

Efter sommaren började jag nian. Jag tyckte jag var så himla stor. Hade stenkoll på hur världen funkade. Gick igenom sjukt många makeovers i jakten på en egen stil. Inte mycket verkar som tur är ha fastnat på bild.

Vi lyssnade på Vitamin C den sommaren och försäkrade varandra om att vi alltid skulle vara bästa vänner. Just så blev det kanske inte, men vi är några stycken som fortfarande har kontakt. Det blev rätt bra ändå, livet.


Blandat

Citat från svunna tider

Det är faktiskt extremt kul att ha kvar ett bloggarkiv från massor med år sedan. Om inte annat får man lite perspektiv på hur tiderna förandras. Här är tre citat från mig själv som jag skrattade lite åt när jag läste.

Jag är i och för sig grymt nöjd med min k770i också, jag gillar lila. Funderar fortfarande på det där med iPhone också.

— Oktober 2008

Minns ni hur det var? Då, innan smartphones? Min k770i som jag skrev om då var en liten lila telefon som hade en askass kamera och WAP för att surfa. När man skulle skriva SMS var det med hjälp av T9 och man fick då rakt inte upp dem i nån fin konversationsvy. Det fanns inte Facebook på telefonen. Instagram och Snapchat var inte uppfunna ännu. Helt sjukt att vi ändå lyckades kommunicera.

Idag är tredje dagen som det inte är någon online på MSN när jag vaknar.

— November 2009

Innan Facebookchatten hade vi MSN. Man behövde be om folks adress för att kunna lägga till dem och så hade alla ascoola namn med en massa symboler. Sjukt viktigt att hela tiden visa vilken musik man lyssnade på också. Och så kunde man skicka en ”vibb” så att mottagarens fönster skakade. Good times.

Något jag glömt att berätta här är att jag numera bloggar på REK-bloggen med jämna mellanrum. Än så länge har jag hunnit med att berätta hur vi använder Google Wave, sammanfatta IT under 00-talet, skriva om Mini Geek Camp och visa filmklipp om IT i skolan.

— Januari 2010

Hahahaha Google Wave.

Jo förstår ni barn, förr om åren fick tant Denice ha med sig kameran om det skulle bli några bilder tagna.
Jo förstår ni barn, förr om åren fick tant Denice ha med sig kameran om det skulle bli några bilder tagna.
Blandat

En titt i backspegeln

En gång för länge länge sedan gjorde jag en tillbakablick på vad jag gjorde för 5, 10, 15 och 20 år sedan. Missade dock femårsjubiléet på det inlägget men vi kör väl nu lika gärna, 8 år senare.

April 2011 

Jag och Jonas var på väg att bli officiellt sambo i lägenheten i Jakobsberg. Han bodde väl egentligen där i stort sett hela tiden men jag vill påstå att han flyttade ut ur lägenheten i Uppsala lite efter Valborg. För vi var i Uppsala och firade, det minns jag. Undrar om det var då det var så kallt och blåsigt? Tror det.

Jag jobbade på Svensk Byggtjänst, hade precis engagerat mig i Arlanda Jets Cheerleaders och annars var det väl ungefär som det är nu. Lite yngre, mer sömn.

Vi var rutiga.
Vi var rutiga.

April 2006

Vi hade nog precis startat cheerleadingföreningen Black Shadows Allstars i Falun. Jag jobbade på American Take Away. Minns otroligt lite från den här tiden faktiskt, tror att det kan ha varit en ganska deppig tid i mitt liv. Jag hade några sådana förr.

Vi var.. vi.
Vi var.. vi.

April 2001

Jag skulle precis sluta nian. Undrar om det var ungefär då som vi åkte på klassresa till Polen? Det var ju också en resa. Vi åkte buss från Falun till Krakow, det är ganska jättelångt. Vi gjorde en massa kulturella saker och så var vi ute och rände en del om jag inte minns fel. Vi var på Auschwitz och jag minns att jag var ganska oberörd då. När jag däremot tänker på det nu så är det rätt mycket känslor.

Vi var barn då.
Vi var barn då.

April 1996

Jag gick i fjärde klass på Främbyskolan i Falun. Jag minns bäst till musik och när jag tittar på topplistan från 1996 är jag ganska säker på att vi runt den här tiden hade Sikta mot stjärnorna i skolan. De coola kidsen ställde upp som Spice Girls, Backstreet Boys, Skee-lo och Green Day. Jag kvalade inte vidare från klasstävlingen som Cornelis Vreeswijk med Brev från kolonien.

Vi var rufsiga och extremt fashionabla. Det är en tax i kopplet, inget får.
Vi var rufsiga och extremt fashionabla. Det är en tax i kopplet, inget får.
Blandat

Tillbakakik

Så mycket kärlek till allt vad tillbakablickar heter just nu. Hade storslagna planer om att göra ett massivt inlägg med bilder från alla år jag har bland mina bilder. Dock verkar jag ha totalt tappat intresset att dokumentera mitt liv under 3 års tid så det blev lite decimerat. Anywho:

Mars 2015: Jag var hemma med Freja på heltid och vi spenderade en hel del luncher med Denice. En dag fick vi till och med följa med och hälsa på på jobbet.
Mars 2015: Jag var hemma med Freja på heltid och vi spenderade en hel del luncher med Denice. En dag fick vi till och med följa med och hälsa på på jobbet.
Mars 2014: Jag tävlade DM med två lag och var lagom sliten efteråt. Hade dock världens bästa supporters.
Mars 2014: Jag tävlade DM med två lag och var lagom sliten efteråt. Hade dock världens bästa supporters.
Mars 2010: Vi var på Stockholms nation i Uppsala (som alltid). Minns detta som en fantastisk kväll.
Mars 2010: Vi var på Stockholms nation i Uppsala (som alltid). Minns detta som en fantastisk kväll.
Mars 2009: Unga och oförstörda i Uppsala. Märkligt klädval av mig såhär i efterhand men huvudsaken är väl att vi hade kul.
Mars 2009: Unga och oförstörda i Uppsala. Märkligt klädval av mig såhär i efterhand men huvudsaken är väl att vi hade kul.
Mars 2008: Tävlade DM på tiden innan vettig upplösning på kamerorna. Blond med så väldigt snygg utväxt.
Mars 2008: Tävlade DM på tiden innan vettig upplösning på kamerorna. Blond med så väldigt snygg utväxt.
Blandat

En studie i Carin

Nu under sommaren pågår ”projekt rensning” här hemma. Jag är hänsynslös och sparar bara de absolut viktiga papprena och liknande. Sånt som snarare är minnen har istället fått finna sig i att bli digitaliserat och bor numera i Evernote och/eller Dropbox.
Fördelen med digitala foton är att man kan göra kollage med dem utan att förstöra orginalet…

Ni kanske tror att jag ljuger när jag påstår att jag alltid sett likadan ut.
Ni kanske tror att jag ljuger när jag påstår att jag alltid sett likadan ut.